Manapság már igazán menőnek számít az, ha magát adja az ember. Felvállalni azt, hogy kik is vagyunk valójában, tabuk nélkül, kiállni önmagunk és mások mellett is: nos, ez igazi siker sztorikat szül. Legyen szó másságról, betegség legyőzéséről, vagy csak arról, hogy szembe szállunk egy hatalommal, néhány magyar fiatal igazi példát mutat mindenkinek. A Forbes legújabb Urban különszámában 25 magyar hírességet mutatnak be, akik legyőzték félelmeiket és bátran élik életüket, példát mutatva nekünk, korosztálytól függetlenül. Íme hát néhány név, akik igazi emberi erőt adhatnak másoknak a hétköznapokban, akikre büszkék lehetünk önigazosan élt életük miatt.

Karafiáth Orsolya

Itthon az alkoholizmus népbetegség. Az író, költő, fordító, énekesnő, publicista is évekig küzdött ezzel a problémával, még a műsorai közben is innia kellett, hogy a feszültségét, szorongását oldani tudja. Mikor elege lett, felmert keresni egy szakembert és annak segítségével tiszta tudott maradni. Az utolsó kortyot nyolc évvel ezelőtt itta meg. Tavaly megjelent a Boldogságkönyv című kötete, melyben mesél ezekről az időszakokról.

Szilágyi Liliána

A 21 éves úszónő gyerekkorától fogva azt hallgatta, hogy túlsúlyos, és ezért szülei különböző sportokra iratták be őt, hogy lefogyjon. Liliána nyíltan felvállalta evészavarait, és hogy milyen nehéz is a versenysportolók élete. Lehet, hogy ha nem vett volna bátorságot magán, és nem beszélt volna ezekről, akkor ma sem tudna senki (pláne szülei) a bulimiájáról.

Szentesi Éva

Az író-újságírónő szókimondó soraitól erősebbnek érzi magát minden nő. Ő nem tekintette tabutémának azt, hogy 2013-ban méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Szentesi Éva legyőzte a halálos kórt, és boldogan éli életét, erőt adva mindazoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek.

Babos Attila

A Dunántúli Naplónál dolgozott, majd mikor Mészáros Lőrinc felbukkant, kirúgták az újságírót. Ezután az ő vezetésével létrejött, és ma is működik a Szabad Pécs nevű híroldal, amely már több mint egy éve üzemel. Céljuk: kiállni a szabad sajtó mellett és létrehozni egy független vidéki laphálózatot.

Horváth Noé

Vannak esetek, amikor egy ember igenis rossz testbe születik bele. Így történt ez Noéval is, aki Noémiként látta meg a napvilágot, ám nem érezte jól magát a testében. Hosszú műtétek sorozata után végül hivatalosan is férfi lett. Blogjában folyamatosan írt arról, hogy mi történik vele, így bátorítva azokat, akik hasonló cipőben járnak. Hatalmas erő kell ahhoz, hogy valaki beismerje és felvállalja önmagát, belső harcait.

Horváth András

Az ellenőrzési szakkoordinátor, aki fel merte jelenteni saját munkahelyét, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. Szerinte a kelleténél elnézőbben viselkedett a NAV a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal. A „zöld dossziés” Horváth András feljelentései alapján indított nyomozásban vizsgált a Nemzeti Nyomozó Iroda. A nyomozó hatóság azonban megállapította, hogy az általa korrupciós ügyeknek kikiáltott NAV-os eljárásoknál semmilyen visszaélés nem történt.

Szirmai Gergely

Az egyik legnépszerűbb magyar videóblogger, aki a Hollywood Hírügynökséget csinálja roppant nagy sikerrel, nemrég egy rendhagyó videót posztolt „Lelkizős warning!” címmel. Ezúttal nem filmekről beszélt a kamerának, hanem arról, hogy évek óta tartó, súlyos mentális problémákkal küzd. Sikeres, népszerű, így senki nem is gondolná, hogy gondjai lehetnek! A videó leírása annyi: „Hátha valakin segít…”

Bátor magyarjaink igazi fogódzkodók ebben a világban. Megmutatják azt, hogy igenis fontos vállalni érzéseinket, az igaz utakat, hogy felszabadíthassuk lelkünket és boldogan tudjunk élni. Kövessük őket, higgyünk bennük és magunkban. Mutasson nekünk példát életük. Keressük meg a szorongásaink eredetét, és merjük felvállalni mi is önmagunkat! Segítsünk magunkon, környezetünkön, bíztassuk a rászorulókat!

Forrás: Forbes.hu

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/board-939244_960_720.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/board-939244_960_720-150x150.jpgNews CityÉletmódbátorság,büszkeség,felvállalásManapság már igazán menőnek számít az, ha magát adja az ember. Felvállalni azt, hogy kik is vagyunk valójában, tabuk nélkül, kiállni önmagunk és mások mellett is: nos, ez igazi siker sztorikat szül. Legyen szó másságról, betegség legyőzéséről, vagy csak arról, hogy szembe szállunk egy hatalommal, néhány magyar fiatal igazi...