Idén sem marad el a parlagfű virágzása. Ráadásul, Magyarországon szinte megduplázódott a pollen allergiások száma. Ugyan az 1900as években jelent meg országukban a parlagfű, természete és durvasága miatt igen gyorsan terjed. Az alábbiakban, összegyűjtöttünk nektek pár praktikát, amik segítséget nyújthatnak a parlagfű virágzásának időszakában.

 

  1. Rendszeres hajmosással meggátolhatjuk, hogy a hajunkba ragadt pollenek rátapadjanak a párnánkra. Ha nem mossuk meg a hajunkat mindennap, akkor az irritáló pollenek egész könnyedén letelepednek nem csak a párnára hanem pizsamánkra is. Ha nyugodt és pihentető alvást szeretnél, javasoljuk azt is, hogy a kimosott nedves ágyneműt ne a szabadba teregesd, mert az anyagra ugyan úgy rászállhat a pollen.

 

  1. A megfelelő immunrendszer kulcsa nem más mint a vitaminbomba. A kiváló antioxidáns tulajdonsággal rendelkező C-Vitamin, azonnal szembeszáll a veszélyeztető anyagokkal. Emellett hatékonyan csökkenti a gyulladásos tüneteket, és enyhíti az allergiás jelenségeket is. Javasoljuk, továbbá orrdugulás ellen a B5 vitamint. Érdemes a C-vitamint és a B5-öt párhuzamosan használni. Mindegyikből naponta 500 mg elég lesz már a jó közérzetért.

 

  1. Míg a hagyományos gyógyszerek csak csökkentik, úgy a bogyósgyümölcsök fogyasztása meggátolja az allergiás jelenségeket kiváltó hisztamin termelődését. Fogyasztásukkal kevésbé lesz hatékony az allergének támadása, mivel ezek gyümölcsök erősítik a hajszálereket és a sejtek falait, nem mellesleg tele vannak vitaminokkal is.
  2. Az egyes teafajták gyógynövényes változata is megkönnyebbülést hozhat a tünetekben gazdag mindennapokba. Próbáld ki az ánizs, gyömbér,vagy borsmenta teát. Ajánljuk a kamilla és a bodzateát a szemviszketésre, tüsszögésre és gyulladásra.

 

 

Ezek a módszerek hatékonyan csökkentik az allergiás tüneteket és azoknak kialakulását. Ha nem kételkedsz és mersz kipróbálni új dolgokat, akkor végre szabadon fellélegezhetsz.

 

Szerző: MZs

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/grass-828706_1920-1024x683.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/grass-828706_1920-150x150.jpgNews CityÉletmódallergia,parlagfűIdén sem marad el a parlagfű virágzása. Ráadásul, Magyarországon szinte megduplázódott a pollen allergiások száma. Ugyan az 1900as években jelent meg országukban a parlagfű, természete és durvasága miatt igen gyorsan terjed. Az alábbiakban, összegyűjtöttünk nektek pár praktikát, amik segítséget nyújthatnak a parlagfű virágzásának időszakában.   Rendszeres hajmosással meggátolhatjuk, hogy a hajunkba...