Az emberiség emberemlékezet óta használ tudatmódosító szereket. Néhány legismertebb közülük: cigaretta, koffein, alkohol, extasy. Ezek a szerek arra szolgálnak, hogy valamilyen eufóriát érezzen a fogyasztó. Mindegyikről elmondtatjuk, hogy nincs két egyforma tudatmódosító, ami egy-az egyben ugyanúgy hat az emberi szervezetre. Lehet az egyik hatása enyhébb, a másiké keményebb. Lehet az egyik drága vagy a másik olcsóbb kategória. Ám a lényeg ugyanaz: pokolian veszélyesek.

Ezeknek a szereknek a fogyasztása függőséget okozhat, roncsolja az emberi szervezetet és a mentális állapotot, a végkimenetele, pedig, halálhoz vezet.

De akad most egy olyan kábítószer, amikor a fogyasztónak nincsen semmilyen boldogság érzete, sőt, az érzés, amit kivált olyan messze áll a jóérzéstől amennyire csak lehet. A fogyasztó olyan agresszívvá és embertelenné válik, hogy legjobban egy zombihoz tudnánk hasonlítani.

Íme az egyik legveszélyesebb drog : a FLAKKA.

A Flakka fő alapanyaga az alfa PVP (alfa-pirrolidinopentiofenon). Ez a szer rohamosan kezd népszerűvé válni az Egyesült Államokban, pedig sokkal veszélyesebb, mint a kokain vagy bármilyen metamfetamin származék.
A FLAKKA droghoz rendkívül olcsón lehet hozzájutni, akár már 5 dollárért megvásárolható, ami átszámítva nagyjából 1400 Ft. Ezt a szert adagolhatjuk vénába, orrba, vagy akár el is lehet szívni. Mind a 3 alkalmazási mód roppan veszélyes és olyan állapotba kergeti fogyasztóját, mintha azt ember feletti erővel ruházták volna fel. A beszámolók alapján, ilyenkor megszűni teljes a fájdalomérzet és a droghasználó lényegében egy, minden humanitást mellőző önkívületbe kerül.
Volt egy eset, amikor a fogyasztót gyakorlatilag le kellett lőni, mert közveszélyessé vált. A golyó által okozott seb, mint ha ott se lett volna, a drogos ugyanúgy pusztított tovább, mint a lövés előtt. Egy másik férfi a szer hatása alatt szinte felnyársalta magát miközben átmászott egy kerítésen.

KROKODIL, avagy a heroin olcsóbb változata
Ukrajnában és Oroszországban pár éve ez az egyik legelterjedtebb és a legveszélyesebb drog a piacon.
Ez a szer 10x erősebb a morphiumnál és, vagy 3x erősebb a heroinnál. A Krokodil nevet a drog használatának következményei és végeredménye miatt kapta.
Ezt az anyagot festékhígítóval és foszforral keverik, ezért a használó bőre folyamatosan pikkelyesedik. Intravénás adagolás után a vérbe jutva, folyamatosan kezd rothadni a bőr, míg végül eltűnik a testről.  Ez esetben a gyakori kezelések mellett is akár 2-3 év lehet hátra az adott ember életéből. Míg a heroinnál állítólag 10 nap alatt csökkennek az elvonási tünetek, a Krokodil drognál hónapok után is fájdalmas lehet a leszokás, ha egyáltalán sikerül.
Szerző: MZs

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/addict-2713526_1920-1024x683.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/addict-2713526_1920-150x150.jpgNews CityNagyvilágdrog,kábítószer,szer,veszélyAz emberiség emberemlékezet óta használ tudatmódosító szereket. Néhány legismertebb közülük: cigaretta, koffein, alkohol, extasy. Ezek a szerek arra szolgálnak, hogy valamilyen eufóriát érezzen a fogyasztó. Mindegyikről elmondtatjuk, hogy nincs két egyforma tudatmódosító, ami egy-az egyben ugyanúgy hat az emberi szervezetre. Lehet az egyik hatása enyhébb, a másiké keményebb. Lehet...