Frank Sinatra a 20. század egyik legnagyobb énekese. Az amerikai énekes és színész tehetsége mellett, híres volt a nőügyeiről is, ám vajon igazak-e a hírek, miszerint a maffiával is kapcsolatban állt? Sőt mi több, dolgozott is nekik? Lerántjuk a leplet a sármőrről!

Sinatra 1915. december 12-én született New Jerseyben. Szülei szicíliai bevándorlók voltak. Apja írástudatlan bokszolóként dolgozott, majd később bártulajdonos lett. Anyja bábaasszonyként tevékenykedett és jó pénzért illegális beavatkozásokat is elvégzett.

Sinatra már fiatalkorában is rendkívül jóképű és megnyerő volt. Anyja mindenképpen azt szerette volna, hogy híres ember legyen belőle. Mivel hangja már ekkor is lenyűgöző volt, apja bárjában sokszor fellépett. Mindig nagy sikere volt- természetesen a nők körében is.

Együttesével, a Hoboken Four-al elindultak egy rádiós tehetségkutató versenyen, amit meg is nyertek, így országos turnéra mentek. 1940-től rengeteg slágert csinált, egy egész világ megismerte a nevét. Sikere nem csak a hangjában rejlett, hanem megnyerő és elragadó előadásmódjában is. 10 évvel később már csak úgy emlegették, hogy „A Hang”.

singer-63055_960_720

Színész karrier

A 40-es években a színészetben is kipróbálta magát. Első sikere a Horgonyt fel! című zenés vígjáték volt. A csúcson volt, mikor összegabalyodott a mediterrán szépséggel, Ava Gardnerrel. A nőért elhagyta 11 év után feleségét és gyerekeit, amiért a sajtó sokáig támadta a férfit.

A negatív visszhang nem tartotta vissza és nem adta fel karrierjét. Avával elvállalták a Most és Mindörökké című háborús drámának egy szerepét. Jól tették, mert Sinatra 1953-ban a film legjobb férfi mellékszereplőjeként Oscar-díjat kapott, később pedig a Golden Globe-ot is átvehette.

Politika – maffia

A híres énekes, fiatal korában aktívan bekapcsolódott a politikába is. Demokrataként először Rooseveltet, majd Kennedyt támogatta, majd később a republikánus Nixon és Ronald Reagan elnök mellé állt. A lapok ebben az időben egymás után hoztak le cikkeket a nőügyeiről és arról, hogy kapcsolatban állhat a maffiával. Utóbbit élete végéig tagadta. Barátja Jerry Lewis komikus, később azonban elárulta, hogy Sinatra igenis dolgozott a maffiának, mint pénzfutár. New Yorkban pedig egyszer majdnem el is kapták!

A történet szerint Sinatra egy nagy aktatáskával ment, amiben 3 és fél millió dollár volt, de a vámnál majdnem kinyitották a táskát. Ez csak amiatt nem történt meg, mert a vámőr figyelmét elterelték az odacsődülő rajongók. A történet valóságalapját megkérdőjelezi a tény, hogy 3 és fél millió dollár az kb. 70 ezer bankjegyet jelent, ami 70 kilónál is több!

Mi az igazság?

Sinatra halála után 1988. decemberében napvilágra kerültek olyan FBI-akták, melyek szerint közeli barátságba került Sam Giancanával, aki a chicagói maffia család feje volt. Ezekből a dokumentumokból derül ki az is, hogy az 1947-es kubai útján megismerkedett a hírhedt Lucky Lucianoval, aki New York városát öt különböző maffia családra osztotta fel és ő segédkezett a maffia igazgatói tanácsának megszervezésében is. Az akták azt is elárulják, hogy karrierjének beindításában nagy szerepe volt Willie Moretti támogatásának, aki pedig New Jersey-ben volt hírhedt gengszter.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/cig-2565867_960_720.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/cig-2565867_960_720-150x150.jpgNews CitySzínesbűnözők,énekes,maffiaFrank Sinatra a 20. század egyik legnagyobb énekese. Az amerikai énekes és színész tehetsége mellett, híres volt a nőügyeiről is, ám vajon igazak-e a hírek, miszerint a maffiával is kapcsolatban állt? Sőt mi több, dolgozott is nekik? Lerántjuk a leplet a sármőrről! Sinatra 1915. december 12-én született New Jerseyben. Szülei...