A fővárosi irodapiac vezető nemzetközi fejlesztője a GTC Magyarország, jogerős építési engedélyt kapott a Twist – Budapest City Tower megépítésére, amely 23 emelet magasságával és 37 ezer négyzetméteres területével a főváros egyik legmagasabb és egyik leglátványosabb iroda-felhőkarcolója lesz. A fővárosi irodapiacon kategóriateremtő
toronyirodaház munkálatai a hamarosan elkezdődnek.

Jogerős építési engedély birtokában kezdheti meg a munkálatokat legújabb, Twist – Budapest City Tower elnevezésű toronyirodaházán, a GTC Magyarország. A főváros első és legmagasabb – kifejezetten A-kategóriás irodák számára épülő – iroda-felhőkarcolója nemcsak új tájékozódási pont lesz Budapesten, de a dinamikusan fejlődő fővárosi irodapiac új jelképe is.

„Egy gazdaságilag és üzletileg is rendkívül sikeres korszak jelképe a Twist, de nem csupán a Budapest skyline építészeti arculatát szeretnénk gazdagítani vele. Konkrét célunk az épülettel, hogy a 21. századi munkakörnyezet és irodai élettér etalonja legyen” – hangsúlyozta Robert Snow, a GTC Magyarország elnöke.

A 23 emeletes, 37 ezer négyzetméter bérbeadható területet kínáló iroda-felhőkarcoló építése hamarosan elkezdődik. A város fölé emelkedő futurisztikus épülettömbben a bérlők is széles mozgásteret kapnak majd, hogy a tevékenységüknek megfelelő, ideális munkakörnyezetet kialakíthassák.

A Twist irodaház a főváros XIII. kerületében – a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésében, az Árpád híd metróállomás fölött –, a közösségi közlekedés egyik fontos csomópontjában épül fel. A XIII. kerület a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő része, a nemzetközi tőkebefektetések kedvelt helyszíne, így a Twist Budapest új üzleti negyedének meghatározó igazodási pontja lesz.

A Twist-élményről az épület földszintjén és első emeletén található, minden igényt kielégítő, magas színvonalú szolgáltatások, a közösségi terek, zöldfelületek gondoskodnak: a Twist életet visz a munkába, és ezzel a munkát kelti életre. Az épület háromszintes mélygarázsban közel 580 parkolóhelyet és 24 elektromos töltőállomás kap helyet. A bérlőket kiszolgáló szolgáltatások és kiskereskedelmi egységek alapterülete pedig meghaladja az 1000 négyzetmétert.

A GTC Magyarország Thomas Pucher-t, a grazi Atelier Thomas Pucher iroda vezető nemzetközi építészét kérte fel, hogy elképzeléseit formába öntve, a bécsi Bollinger Grohmann Schneider, a budapesti Bánáti + Hartvig Építész Iroda közreműködésével alakítsa ki a Twist terveit. A projek vezetője a Tomlin Budapest, Leed-szakértőként pedig a Colliers vesz részt a tervezésben.

AGTC Magyarország, amely a varsói tőzsdén jegyzett GTC SA tagja, az alapítása óta eltelt 18 évben öt nagy irodaberuházást hajtott végre Budapesten, és összesen mintegy 141.000 m 2 bruttó bérbe adható területtel rendelkezik, többek között a 2018 júniusában átadott GTC White House Irodaházban és főváros – jelenleg – legmagasabb irodaépületében, a tavaly teljes belső felújításon átesett Duna Towerben.

(szerk.)

Forrás: PR-ego

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/gtc_twist-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/gtc_twist-2-150x150.jpgNews CityBelföldbudapesti felhőkarcoló,építkezés,felhőkarcoló,Twist - Budapest City TowerA fővárosi irodapiac vezető nemzetközi fejlesztője a GTC Magyarország, jogerős építési engedélyt kapott a Twist - Budapest City Tower megépítésére, amely 23 emelet magasságával és 37 ezer négyzetméteres területével a főváros egyik legmagasabb és egyik leglátványosabb iroda-felhőkarcolója lesz. A fővárosi irodapiacon kategóriateremtő toronyirodaház munkálatai a hamarosan elkezdődnek. Jogerős építési engedély birtokában kezdheti...