Egy nyári ebédre mi eshetne jobban, mint egy hideg friss gyümölcsleves?! Energiát ad, folyadékigényünkhöz is nagyban hozzájárul és persze nagyon finom is. Bemutatunk most nektek 5 olyan csodát, amit piti egyszerű az elkészíteni és még a boldogság szintünket is fellövik a mennyországba.

Itthon elsősorban gyümölcsökből szoktunk hideg leveseket készíteni, míg más országokban, fura mód sokkal inkább zöldségekből csinálják e nyári frissítőket. Bármilyen verzióba is fogunk bele, nagyon nem tudunk mellé lőni, ugyanis az ilyen levesek elkészítése roppant egyszerű.
Ha mindig is ódzkodtál a hideg levesektől, jó, ha tudod, hogy tele vannak vitaminnal és rostokkal, mivel ne főzöd ki az előállítás során belőlük az értékes tápanyagokat. Nagyon egészségesek és hőmérsékletük miatt brutálisan jó hűsítők is.
A gourmet szakemberek sokáig őrizték a titkot, ám mostanra már minden gyümölcsleves rajongó tudja, hogy ezeknek az ételeknek az a mesterfogása, hogy nem használunk hozzá túl sok borsot vagy édesítőszert. Ettől lesz a végeredmény igazán üdítő, friss.

A különleges ízek eléréséhez ajánljuk a zöldfűszerek használatát, mint például az oregáno, menta, zsálya stb. alkalmazását. Ahhoz, hogy igazán üdítő gyümölcslevest tudjunk készíteni a legfontosabb hozzávaló, egyértelműen, a FRISS GYÜMÖLCSÖK beszerzése.

Vörösboros málnaleves
A málnát borral, tejszínnel, citromlével, mézzel összeturmixoljuk, szűrő segítségével átpasszírozzuk egy szép tányérba, majd lehűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
– 60db málna
– 4 dl édes vörösbor
– 5 dl tejszín
– 1 citrom leve
– 10 dkg akácméz

Citrom leves
A citromot és a lereszelt héját cukorral, joghurttal tejföllel a turmixgépbe tesszük, majd adunk hozzá annyi tejet, hogy éppen ellepje. Turmixszoljuk össze a hozzáadott jégdarabokkal együtt addig, amíg krémes állaga nem lesz. Azonnal tálalható.
Elkészítési idő: 15perc
Hozzávalók:
-3-4 citrom leve
-1 citrom reszelt héja
-2-3 evőkanál cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 dl tejföl
-1 dl joghurt
– tej
– jég

Gyömbéres sárgadinnyeleves
A magozott sárgadinnye húsát kikaparjuk és összeöntjük a joghurttal és a gyömbérrel. Összeturmixolva a hűtőbe tesszük. Tálaláskor mentalevél darabokkal díszíthetjük.
Elkészítési idő: 15perc
Hozzávalók:
– 1 db sárgadinnye
– 3 evőkanál citromlé
– 1db joghurt
– 1 teáskanál reszelt gyömbér
– mentalevél

Narancsleves
A narancs kifacsart levét a reszelt héját és a fűszereket feltesszük egy lábasba főni.  2 evőanál lisztet, 1 dl tejszínnel és 1 csomag vaníliás cukorral csomómentesre keverünk. Ha felforrt besűrítjük ezzel és ízesítjük cukorral. Hozzáadjuk a darabolt narancsokat és a mazsolát is. Tejszínhabbal, mandulával, vagy habgaluskával díszítjük.
Elkészítési idő: 20perc
Hozzávalók:
– 7db narancs facsart leve
– 1 db narancs reszelt héja
– 2-3 darabolt narancs
– fél liter víz
– 2 evőkanál liszt
– 2-3 db fahéj
– 5-6 szem szegfűszeg
– csipet só
– 2 evőkanál cukor
– fél marék mazsola
– 2 db tejszín

Mentás áfonya krémleves
Az összeturmixolt hozzávalókhoz tegyünk annyi kókusztejet, hogy megkapjuk a krémes állagot. A végeredményt hidegen, mentalevelekkel tálaljuk.
Elkészítése: 15 perc
Hozzávalók:
– 25 dkg áfonya
– 1 doboz görögjoghurt
– ½ csésze kókusztej
– 4 friss mentalevél
– 2 evőkanál méz
– 1-2 teáskanál fahéj

Bon Appetit
J  szerző : MZs

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/berries-2441679_1920-1024x666.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/berries-2441679_1920-150x150.jpgNews CityEgészségegészség,gyümölcs,hideg leves,levesEgy nyári ebédre mi eshetne jobban, mint egy hideg friss gyümölcsleves?! Energiát ad, folyadékigényünkhöz is nagyban hozzájárul és persze nagyon finom is. Bemutatunk most nektek 5 olyan csodát, amit piti egyszerű az elkészíteni és még a boldogság szintünket is fellövik a mennyországba. Itthon elsősorban gyümölcsökből szoktunk hideg leveseket készíteni, míg...