Több, mint 1 hónap telt el azóta, hogy a világ egyik leghíresebb DJ-je, Tim Bergling, más néven Avicii, 28 évesen elhunyt Ománban, mégis szívszaggató fájdalommal és teljes értetlenséggel áll szemben még mindig minden rajongó. Különös módon a világsajtó, a család, a közeli barátok mind hallgatnak. Egy pletyka sem borzolja az idegeket, egy részlet sem szivárog ki. A pattanásig feszült hangulat különös búrát vont a zenész halála köré, a találgatások pedig elindultak.

Több, mint egy hónappal Tim Bergling halála után végre újabb nyilatkozatot adott ki a zenész családja, melyben a DJ temetésével kapcsolatos információkat osztják meg a rajongókkal. A hírek szerint privát temetést tartanak, várhatóan június második hetében Svédországban, melyen összesen 20 fővel, kizárólag csak a család, és a közeli barátok vesznek részt. A döntést nem indokolják, további nyilatkozatokat nem kívánnak tenni.

Avicii halálának rejtélyes körülményei rengeteg találgatásra adnak okot, arról nem is beszélve, hogy a korábban meglehetősen aktív social média jelenlétet mutató „Aviciifamily” is elnémult. Indokolatlanul nagy a csend, ami mögött többen félelmet vagy összeesküvést sejtenek.

Egy ilyen tragédia után érthető, hogy a zenésszel szoros kötődésben állók visszahúzódnak a gyász miatt, ám, nem felejtsük el, hogy a világsajtó mindig is könyörtelen volt. Kivéve a mostani helyzetet. Míg Chester Bennington öngyilkosságával kapcsolatban minden apró tényező napvilágra került, addig Tim Bergling halálát folyamatos homály fedi.

A fájdalom, az óriási veszteség lebénítja a világot és mindenki válaszokat vár. Válaszokat olyan kérdésekre, hogy miként tudta magát több helyen is megsebezni egy olyan ember, aki egy apró sérülést is halálos sebként élt meg? Válaszokat arra, hogy mi történt valójában Ománban? Hol halt meg a DJ pontosan? Miért sietett Avicii testvére Maszkatba és miért kellett onnan olyan sürgősen távoznia?

Egyesek fantizmusból, mások megérzésből indultak neki a nyomozásnak. Az eredmény pedig egy és ugyanaz: valami bűzlik Tim Bergling halála körül, kizárt dolognak tartják, hogy önkezével vetett véget életének. A család, a közeli barátok pedig, nem nyilatkoznak. Az egyetlen vígasz, hogy a zenész végre békére lelt. Az igazságot pedig talán igazán, soha nem tudjuk meg.

Jó hír a rajongóknak, hogy ha hihetünk az információknak, akkor még ebben az évben új Avicii album jelenik meg, ugyanis egy informátor szerint közel 200 kiadatlan dal maradt a DJ hagyatékában. A család már megkezdte a lemezkiadókkal a tárgyalásokat, így a világ nagy örömére Tim Bergling tovább élhet, nem csak a szívünkben, hanem halhatatlan zenéjében is.

(Szerk.)

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/avicii1-1024x575.jpeghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/avicii1-150x150.jpegNews CityNagyvilágAvicii,Avicii halála,EDMTöbb, mint 1 hónap telt el azóta, hogy a világ egyik leghíresebb DJ-je, Tim Bergling, más néven Avicii, 28 évesen elhunyt Ománban, mégis szívszaggató fájdalommal és teljes értetlenséggel áll szemben még mindig minden rajongó. Különös módon a világsajtó, a család, a közeli barátok mind hallgatnak. Egy pletyka sem borzolja...