Új elemmel bővül jövőre a béren kívüli juttatások köre, többek között már a munkatársak diákhitel-törlesztését is fizetheti a munkáltató. Csökkentek a népszerű juttatások adóterhei, így több maradhat a munkavállalóknál.

Közel három százalékkal csökken 2018-ban több béren kívüli juttatás adótartalma. Az új cafeteriaszabályok szerint az Erzsébet-utalvány, a munkahelyi étkeztetés, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, az önkéntes nyugdíjpénztári támogatás és az egészségpénztári hozzájárulás járuléka 43,66 százalékról 40,71 százalékra csökken, így pár ezer forinttal több maradhat az éves cafeteria keretből az alkalmazottak zsebében.

A gyakran használt adómentes juttatások köre megmarad, sőt kicsit bővül 2018-ra. Ezért érdemes lesz jövőre is adómentes béren kívüli juttatásokat választani, amelyek között új elemként jelenik majd meg a dolgozók diákhitel-törlesztésének adómentes támogatása is, amire maximum 27.600 forintig adható támogatás. A kulturális belépő, a sportrendezvény belépő, a lakáshitel támogatás, bölcsőde, óvoda költségének térítése, kockázati biztosítások 2018-ban is a már megismert szabályok szerint adhatók majd.

A mobilitási célú lakhatási támogatás fontos feltétele lesz még 2018-ban, hogy a dolgozó a folyósítás időszakában és a munkaviszony kezdetét megelőző 12 hónapban ne rendelkezzen a munkahelyhez “közeli” lakás 50 százalékos mértéket meghaladó haszonélvezeti joggal nem terhelt tulajdonjogával, haszonélvezeti jogával. Olyan lakásokra kell itt figyelnünk, melyek közelebb vannak a munkavégzés helyéhez, mint 60 kilométer és onnan a tömegközlekedéssel való napi oda-vissza utazás kevesebb, mint 3 óra.

Szerző: bb

Forrás:

https://www.nlcafe.hu/

https://www.hrportal.hu/

 

 

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/megtakarítások.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/12/megtakarítások-150x150.jpgNews CityBelföldcafeteria,juttatások,megtakarításÚj elemmel bővül jövőre a béren kívüli juttatások köre, többek között már a munkatársak diákhitel-törlesztését is fizetheti a munkáltató. Csökkentek a népszerű juttatások adóterhei, így több maradhat a munkavállalóknál. Közel három százalékkal csökken 2018-ban több béren kívüli juttatás adótartalma. Az új cafeteriaszabályok szerint az Erzsébet-utalvány, a munkahelyi étkeztetés, a helyi...