Az idei évben az adventi időszak kicsit később kezdődik a megszokottnál. A 4 hetes ünnepkör első vasárnapja december 3-ra esik és pontosan karácsony első napján, december 24-én ér majd véget. Az idő rohan és lassan érdemes slow üzemmódra váltanunk, hogy az idei szeretet ünnepét ne a kikészülés, hanem a minőségi idő határozza meg. A legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető tippeket, trükköket mutatjuk, amit még az idővel nem rendelkezők vagy akár a kétbalkezes lelkes ünneplők is gond nélkül kivitelezhetnek.

Van, aki előre készül és van, aki mindent az utolsó pillanatra hagy. Ismerős? Pedig hány és hány cikk születik arról, hogy úgy az igazi az ünnep, ha békében készülődik a család, együtt, ráhangolódva a karácsonyra. Valóban. De lássuk be, ez a mai világban sajnos aligha kivitelezhető. Év végére fáradtak, széthajtottak, kedvtelenek vagyunk. Néhány apró trükkel azonban még ilyenkor is menthetjük a menthetőt és csodaszép adventi napokat varázsolhatunk magunk köré.

Kezdjük rögtön néhány egyszerű dekorációval. Pakoljuk tele a lakást ízléses saját készítésű ünnepi dísszel. Egy szárított gyümölcs füzér, vagy egy vásárolt alappal elkészített adventi koszorú azonnal fényt visz a szürke téli napokba. Akasszunk ízléses kopogtatót az ajtóra, tömjük tele a polcokat csinos kis gyertyákkal, mécsesekkel és pattintsunk egy trendi modern vagy akár klasszikus adventi naptárat gyerekünknek. Ez utóbbi esetben leporolhatjuk a tavalyi verziónkat is, feltöltve mindennapra egy kedvelt nyalánksággal. Nem minden gyerek őrül ám meg a leújabb tündérhercegnős csokinaptártól…

Mi esküszünk a színes dekorációs anyagokra. Egy helyes kis terítővel, fahéjas, marcipános nassolnivalóval, gőzölgő forraltborral már megállíthatjuk az időt esténként. Ha az alap bevásárlást nem hanyagoljuk el, akkor szánjunk erre is plusz 10 percet és válogassunk a kosarunkba pasztel színű karácsonyi díszeket, vicces égősorokat, ünnepi meglepetéseket. A nagyobb üzletközpontok, boltok november elejétől tárt karokkal és széles áruválasztékkal várják az érdeklődőket.

Ami pedig tökéletessé teszi majd a készülődést, a közös mézeskalács sütése. Íme a legjobb házi recept:

45 dkg simaliszt

25 dkg szitált porcukor

1kk őrölt fahéj

1kk őrölt szegfűszeg

1kk őrölt gyömbér

1kk őrölt citromhéj

1kk szódabikarbóna

3 egész tojás

15 dkg virágméz

Az összetevőket keverjük be és hagyjuk 1 napig állni, majd nyújtsuk ½ centiméteresre és süssük ki formákra szaggatva 200 fokon. A sütési idő tepsinként, légkeveréses sütésnél 5-8 perc.

Szerző: Kovács Eni

Forrás:

nlcafe.hu

femina.hu

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/advent-3.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/11/advent-3-150x150.jpgNews CityÉletmódadvent,karácsonyi ünnepek,mézeskalács receptAz idei évben az adventi időszak kicsit később kezdődik a megszokottnál. A 4 hetes ünnepkör első vasárnapja december 3-ra esik és pontosan karácsony első napján, december 24-én ér majd véget. Az idő rohan és lassan érdemes slow üzemmódra váltanunk, hogy az idei szeretet ünnepét ne a kikészülés, hanem a...