Egy közel négyszáz éves történet végére került pont nemrégiben. Még a XVII. században egy szicíliai apáca úgy gondolta, megszállta őt az ördög. Önkívületi állapotában különös betűket vetett papírra, aminek értelmét csak most sikerült megfejteni a sötét webnek köszönhetően.

Maria Crocifissa della Concezione 1676-ban, 15 évesen csatlakozott a Palma di Montechiaro bencés kolostorának apácáihoz. Egy reggel pedig arra ébredt, hogy testét tinta borítja, és egy titokzatos levél fekszik előtte. Nem emlékezett semmire, ezért azt állította kezét nem önmaga, hanem az Ördög irányította. A „betűk”” kétségtelenül idegennek és ijesztőnek tűnnek, és minden ismert írásjeltől eltértek. Senki sem tudta dekódolni őket. Így történetét mindenki elhitte, és évszázadokon keresztül sikertelenül próbálkoztak fényt deríteni a levél tartalmára.

Csak most, évszázadokkal később egy csapat informatikus tudta megfejteni a szöveget, dekódolta az ördögi levelet egy, a sötét weben fellelhető fordító szoftver segítségével – adta hírül a Daily Mail weboldala.

A szicíliai Ludum Tudományos Központ informatikusainak sikerült az áttörés, akik szerint semmi nem utal arra, hogy maga az ördög írta volna az apáca testébe bújva az ominózus levelet, amely inkább Isten és a Sátán kapcsolatát boncolgatja.

Mivel Maria nővér a zárdában töltött idő alatt különösen jártassá vált a nyelvészet területén, a kutatók úgy vélik, az egész levél az általa kitalált nyelven íródott, amelyben felhasználta és összekutyulta az ősi görög, az arab, a latin, valamint a rúnaábécé elemeit. A kutatócsoport 15 sort fordított le a levélből: ezek alapján a nővér többek között arról értekezik, hogy „Istent az ember találta ki” és „ez a rendszer nem működik senki számára”, valamint az „Úr, Jézus és a Szentlélek nem más, mint fölös teher”.

A szakértők szerint a levél sok helyen értelmetlen zagyvaság, ami alátámasztja azt a nézetet, hogy a nővért nem az ördög szállta meg, hanem a skizofrénia vagy a bipoláris zavar kerítette hatalmába.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.origo.hu/

http://www.blikk.hu/

 

 

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/üzenet-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/üzenet-2-150x150.jpgNews CitySzíneshit,ördögi üzenet,rejtélyes írás,titkos üzenetEgy közel négyszáz éves történet végére került pont nemrégiben. Még a XVII. században egy szicíliai apáca úgy gondolta, megszállta őt az ördög. Önkívületi állapotában különös betűket vetett papírra, aminek értelmét csak most sikerült megfejteni a sötét webnek köszönhetően. Maria Crocifissa della Concezione 1676-ban, 15 évesen csatlakozott a Palma di...