Ma már a vendéglátóhelyek egy része felismerte, hogy érdemes egy kis türelemmel és nyitottsággal fogadni azokat is, akik gyerekkel érkeznek egy délutáni kávéra, vagy egy családi ebédre. Néhány bevált, különböző karakterű és igényeket kielégítő gyerekbarát éttermet szemléztünk, ahol játszósarokkal vagy akár gyerekmenüvel várják a csemetével betérő anyukákat.

Bisztró hangulat jellemzi a főváros budai oldalának egyik családi éttermét, a Pastramit. Itt pontosan tudják a tulajdonosok, mi kell egy igazi gyerekbarát helyhez. A játszósarokban a kis konyhától kezdve a fejlesztő játékokig sok mindent megtalálható. Nem csupán a tágas tér, vagy a barátságos, otthonos dizájn a vonzó a családok számára, hanem a mosdókban található pelenkázó az egyik legfelszereltebb a városban. Bringaút vezet az étteremhez, ami nem mellesleg kutyabarát is.

A kisgyerekes családokat szuper briós vonatasztallal, világos, a bejárattól távoli játszósarokkal várja a Sophie&Ben. Az új és trendi helyet két jó barát nyitotta, akik egy helyen, egy napon, egy óra eltéréssel született gyerekeikről nevezték el az éttermet. Organikus és díjnyertes burgerekkel, házi készítésű süteményekkel és elegendő etetőszékkel találkozhatunk Budapest belvárosában.

A Vakvarjú mindjárt három helyszínen – kettő Pesten és egy Budán -, jól felszerelt gyereksarokkal várja a családokat. Egyedülálló szolgáltatásuk, hogy vasárnaponként külön pótnagyi vigyáz a csemetékre 12 és 16 óra között. Háromféle menüjük szól a gyerekeknek: rántott sajt, hal és csirke. Érdemes előre asztalt foglalni, mert főként a játszósarok melletti helyek nagyon hamar elkelnek. Itt a nagyobb gyerekekre is gondoltak: a tányéralátéten nyomtatott rejtvények találhatóak.

Kihagyhatatlan az újlipótvárosi Briós, ahol a felső szinten óriási kanapé és játszósarok teszi otthonossá az ittlétet. Az italok mellett friss péksüteményeket, és egészséges ebédet kínálnak felnőttnek, gyereknek egyaránt. Viszont van fogyasztási minimum, azaz felnőttenként 800 Ft-ot el kell költeni.

Szerző: bb

Forrás:

http://minimatine.hu/

http://divany.hu/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/gyerekbarát-éttermek.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/gyerekbarát-éttermek-150x150.jpgNews CityÉletmódétteremben gyerekkel,gyerekbarát éttermek,legjobb éttermek gyerekkelMa már a vendéglátóhelyek egy része felismerte, hogy érdemes egy kis türelemmel és nyitottsággal fogadni azokat is, akik gyerekkel érkeznek egy délutáni kávéra, vagy egy családi ebédre. Néhány bevált, különböző karakterű és igényeket kielégítő gyerekbarát éttermet szemléztünk, ahol játszósarokkal vagy akár gyerekmenüvel várják a csemetével betérő anyukákat. Bisztró hangulat...