Vannak bűnügyek, melyekre a mai napig nincs magyarázat. Sem gyanúsított, sem indíték, de még csak a valódi okot sem tudták megfejteni. Ilyen esetekből szemeztünk párat.

A jászberényi Moczó Attila szitává lőtt holttestét 1997. november 7-én találtak meg favágók egy erdei úton Tápiószecső határában. Eltűnését már egy nappal korábban jelezte édesapja a rendőrségen. A 31 éves fiatalember november 6-án reggel indult fel Budapestre, hogy élelmiszerboltjaiba árut szerezzen be. Egy kétszemélyes, átalakított, hátul zárt csomagterű Wartburgja volt, a favágók ebben fedezték fel a holttestét. Moczót nem ott találták meg, ahol a tettes vagy tettesek meggyilkolták, feltehetően a Wartburgot és benne a holttestet egy emelős daruval szállították el a megtalálási helyre. Ám az, hogy mindezt kik csinálták és miért, a mai napig nem derült ki.

2005. június 31-én reggel az egyik pécsi telephely tulajdonosa fedezte fel az őrbódéban a telep éjjeliőrének, Horváth Elemérnek és testvérének meztelen holttestét. A testvérpárt meggyilkolták. Kiderült a homoszexuális János egy nappal korábban egy ismeretlen szőke fiúval, és két testvérével, valamint egyikük barátnőjével bulizni ment. A harmadik testvér és barátnője azonban otthagyta őket. A rendőrök sosem találták meg a gyilkost, aki lehetett akár az ismeretlen szőke férfi is. Mindössze annyit tudnak róla, hogy 180 cm magas, 18-20 év körüli, vékony, a metszőfogai között pedig apró rés látszódik.

A 22 éves Tompa Eszter holttestét 2003. szeptember 23-án reggel fedezte fel egy kutyáját sétáltató nő Győrben, a Mosoni-Duna töltésénél. Gyilkosa brutálisan végzett vele: összeverte, a földön húzta, fojtogatta, majd egy bálazsinórral megfojtotta. Előző nap délután arra még találtak tanúkat a rendőrök, hogy az áldozat mellett megállt bordó színű autóból kiszállt egy férfi. Feltehetően ebbe az autóba tuszkolták be a nőt, akinek csak biciklijét, övtáskáját és mobilját találták meg a helyszínen. A titokzatos férfi azóta sem került elő.

Szerző: bb

Forrás:

http://hvg.hu/itthon/

 

 

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/bűnesetek.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/bűnesetek-150x150.jpgNews CityBelföldmagyar kriminalisztika,megoldatlan bűnesetek,rejtélyes bűncselekményekVannak bűnügyek, melyekre a mai napig nincs magyarázat. Sem gyanúsított, sem indíték, de még csak a valódi okot sem tudták megfejteni. Ilyen esetekből szemeztünk párat. A jászberényi Moczó Attila szitává lőtt holttestét 1997. november 7-én találtak meg favágók egy erdei úton Tápiószecső határában. Eltűnését már egy nappal korábban jelezte...