Tisztelt Vásárló, eljött a csere ideje, most már bárki meg tudja fizetni a Leddiszkont.hu LED világításait, amivel közel 90 százalékos áramdíj takarítható meg! A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot az okos döntéshez!

  1. lépés: a világítás fényerejének és szórásszögének a meghatározása:

Először is meghatározzuk, hogy a cserélni kívánt világítás fényereje jelenleg sok, elég vagy kevés. Ezután megnézzük, hány wattos volt a meglévő izzó, ezt az értéket elosztjuk átlagosan hat-tízzel és ennek eredményeként megkapjuk mekkora watt értékű LED égőt vegyünk. Például egy olcsóbb, alacsony 40-70 lumen/watt (későbbiekben lm/W!) égőből a 100W izzó helyettesítésére 15-20W LED fényforrást kell vásárolnunk, amíg egy magas 90-120 lm/W értékű Life Light LED terméknél elég egy 12W LED fényforrás! Tehát, amennyiben csak a wattot nézzük, akkor könnyen csalódhatunk!

Továbbá a vásárlásnál figyelembe kell venni a fényforrás szórásszögét, mivel ez határozza meg, hogy mekkora teret fog bevilágítani az égő, ez minél nagyobb annál nagyobb terület lesz világos. A szűkebb szórásszögű (120-200°) körte égők oldalra keveset világítanak, így csak oldalfali és olvasó lámpákba alkalmasak. Nagyobb szobák csillárjaiba minimum a 270°-os vagy a 330°-os szórásszöget ajánljuk, ami oldalra is világít! Spot fényforrásnál a korábbi halogének csak szűk 15-40°-os szórásszögben voltak kaphatóak, a mai LED spotégők viszont akár 120°-os szórásszögre is képesek.

leddiszkont kep 1

  1. lépés: a világítás színének a meghatározása:

Korábban csak egy szín volt, biztosan mindenki ismeri a 100 wattos izzónak a színét, ami meleg fehér fényű, körülbelül 2700 kelvines. Tapasztalat szerint a lakásba a meleg fehér fény a legmegfelelőbb, hiszen ez adja vissza legjobban a berendezések valódi színét, míg a hideg fehér fénynél ezek fakóbbnak tűnnek! A hideg színek elsősorban előszobába, kamrába, folyosóra, illetve kültérre alkalmasak! A Leddiszkontban a 2700 kelvin az igazi meleg fehér, 4200 kelvin a közép fehér és a 6000 kelvin pedig a hideg fehér fény, ezek közül tudnak választani!

  1. lépés: vibrálhat-e a fényforrásom?

Az emberi szem rendívül érzékeny műszer, és ha hosszabb ideig vibrálós fény alatt olvas vagy dogozik, akkor emiatt könnyen fejfájás alakulhat ki Önnél! Tehát döntsük el, mire és hol fogjuk használni a világítást, olvasásra-munkára vagy mellékhelyiségekben, esetleg kültéren? A vibrálós fényű LED-ek csak a következő helyeken alkalmazhatóak: kamra, folyosó, előszoba, kültér! Vigyázat, a vibrálós fényű LED-ek érzékenyebbek az áramingadozásokra, ezáltal hamarabb tönkre mehetnek! Magyarországon csak a Leddiszkont.hu termékekein van egyértelműen feltüntetve, hogy nem vibrál a fénye! A mobiltelefonja fényképezőjével könnyen ellenőrizheti ezt a jelenséget, ha csíkoz a kép, akkor vibrál a LED!

leddiszont kepek 2

  1. lépés: mire figyeljek a vásárláskor:

1, A legtöbben csak a wattot nézik vásárláskor, az azért nem jó, mert egy 8 wattos termék az egyik gyártónál lehet 500 lumenes, míg a másiknál akár 800 lumenes is. Tehát a lm/W értéket kell kiszámolni, ami a legjobb termékeknél 90-120 lm/W! Sok forgalmazó nem a valós adatokat tünteti fel a dobozon, így megtévesztve a vásárlót. Ez a Leddiszkont.hu vásárlóival nem történhet meg, mivel csak hiteles fénymérési jelentéssel ellátott termékek közül tud válogatni.

2, Ha üzletben vásárol, akkor mindig próbálja ki a LED-et működés közben, hogy ne kelljen többször visszamenni, kicserélni az égőt, mert az nem lesz megfelelő. A Leddiszkont.hu minden terméke bemutatásra kerül, más forgalmazókkal szemben, ezért amikor üzleteinkben személyesen vásárol, lehetősége nyílik kipróbálni a Life Light LED termékeket, így ki tudja választani az Ön számára megfelelő fényerőt és a színhőmérsékletet.

3, Garancia idő: A LED-re általában 1 vagy 2 év, de a Life Light LED-ekre 2-3 évet vállalunk!

  1. lépés: mi helyett, mit érdemes vásárolni?

Körte izzók helyett körte alakú LED fényforrást is tudunk választani, szorozzuk meg 10-12-vel, azt amennyi watt volt a régi izzónk és megkapjuk a LED-eknél szokásos lumen értéket. Tehát, ha 60W-os izzót cserélnénk, akkor minimum 600 lumenes LED-re lesz szükségünk! Spot izzók helyett a 120°-os LED spot fényforrást válasszunk, ha nagy szórásszöget szeretnék vagy a LED Power spot égőt, ha szűk szórásszöget, például konyhaszekrénybe pult megvilágítónak! Kaphatóak még GX53 foglalatú lapos lámpák szekrény vagy lépcsővilágításhoz, G9 illetve a 12 voltos G4 foglalatú LED fényforrások például csillárokhoz. A 12V G4-nél arra kell figyelni, hogy a tápegységet is cserélni kell, mert a korábbi halogén lámpák tápegységeitől a LED-ek tönkre mehetnek! Konyhapult világításnak szerelhetünk még T5 LED fénycsövet vagy a mostanában nagyon elterjedt LED szalagokat is. Nagyon sokféle LED szalag létezik, a hangulatfénytől kezdve a fővilágításon át mindenre alkalmazható. Rengeteg kiegészítő vásárolható hozzá, ezért kérje szakember segítségét!

A cikket írta a 8 éves Leddiszkont.hu, minden, ami LED világítás!

Fotók: Leddiszkont.hu

(x)

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/led2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/09/led2-150x150.jpgNews CityÉletmódGlobal LED,LED,LED világítás,leddiszkontTisztelt Vásárló, eljött a csere ideje, most már bárki meg tudja fizetni a Leddiszkont.hu LED világításait, amivel közel 90 százalékos áramdíj takarítható meg! A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot az okos döntéshez! lépés: a világítás fényerejének és szórásszögének a meghatározása: Először is meghatározzuk, hogy a cserélni kívánt világítás fényereje jelenleg sok, elég vagy...