Már az ókori időkben kényes kérdés volt, hogy a férjhez menni készülő nő szűz-e vagy sem. A férfiakat leginkább akkor kezdte nyomasztani a női tisztaság kérdése, amikor egyre nagyobb utat tört magának a magántulajdon és az apajogú öröklés. Szóval mindezt a pénznek köszönhetjük! Köszi…

Nem volt könnyű dolga tehát a lányos házaknak… az elvárás, miszerint egy lánynak érintetlenül kell belépnie egy házasságba, óriási elvárásként tornyosult föléjük. Az erkölcsös életmódot a szülőknek, családnak kellett biztosítani, ami lássuk be, már a sötét, buja középkorban is elég kemény feladatnak bizonyult, nemhogy a 19. század környékén. Nem véletlen tehát, hogy anno a lányoknak 12-13 éves korukban volt a legnagyobb értéke, akkor köttetett a legtöbb házasság is.

Hosszú időnek kellett eltelni, mire a 20. században a szexuális forradalommal az erkölcsök is meglazultak. Ma már inkább mentális szüzességről beszélünk, mint testiről, annak ellenére, hogy egyre több sztár kampányol a tiszta házasság mellett. Első ilyen népszerű énekesnőnk, Spears kisasszony, ugyan csúnyát bukott pszichésen, mégis elmondhatjuk, hogy anno, az ő hatására, tinilányok ezrei gondolták úgy, hogy házasságukig szüzességet fogadnak.

A példamutató magatartást ma is rengetegen gyakorolják, elsősorban az úgynevezett tisztaságkultusz hívei. De gondoljunk bele! Micsoda hormonbomba és szex frusztrációból fakadó apokaliptikus robbanás lenne, ha minden nő megőrizné a tisztaságát egy olyan korban, amikor a fiatalok 70-80 százaléka 30-35 éves kora előtt meg sem házasodik!

Szerző: Kovács Eni

Forrás:

www.evamagazin.hu

www.nlcafe.hu

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/szüzesség-5.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/08/szüzesség-5-150x150.jpgNews CityÉletmódnői tisztaság,szüzesség,szűzlány,tisztaságkultuszMár az ókori időkben kényes kérdés volt, hogy a férjhez menni készülő nő szűz-e vagy sem. A férfiakat leginkább akkor kezdte nyomasztani a női tisztaság kérdése, amikor egyre nagyobb utat tört magának a magántulajdon és az apajogú öröklés. Szóval mindezt a pénznek köszönhetjük! Köszi… Nem volt könnyű dolga tehát a...