Az utóbbi években látványosan javult a balatoni gasztronómia. Hogy mindenki el tudjon vonatkoztatni a korábbi évtizedekben berögzül olaj szagban úszó lángos, a kommersz hekk és hamis mogyorókrémes palacsinta kombinációtól, mutatunk néhány igazán menő helyet, ahol könnyen bele lehet feledkezni ezekbe, az amúgy finom falatokba.

Széplaki Lángos Büfé (Balatonszéplak)

Ide még úgy is tömegek zarándokolnak, hogy nem a strandon van a büféjük. A tészta kellően puha, vékony és roppanós, miközben szalvétahadsereg sem kell az olajfoltok felitatásához.

Íz-lelő (Balatonkenese)

A Balcsi Íz-lelő Büfé a kenesei szabadstrandon először szóviccel büntet, de mentségérelegyen mondva, hogy utána igazán jó lángossal simogatja a szívet-lelket. A tulajdonos fotós és programszervező, nem véletlen, hogy rádió helyett itt jó jazz és blues szól a várakozás mellé csúcsidőben. A kiszolgálás kedves és családias. Itt senki nem fog csalódni az igazi sajtos – tejfölösben…

Kánya Zoli Halsütője (Szepezdfürdő)

Van az a pont egy biciklis Balaton-kerülés során, hogy korgó gyomorral nézed az egyik büfé étlapját, de pont nem egy „laza” lángossal vágnál neki a következő kilométernek. Na, ekkor jön a Révfülöp és Balatonszepezd között található Kánya Zoli és az ő halsütője, amit pont a bringakörút mellé húztak fel. Fish & chips harcsából, tapolcai pisztráng heringsalátával.

Hal-Álom (Balatonszemes)

A kreatív név mellé ajándék a ropogósra sült fogasuk. A névhez tökéletesen passzol a közeg is: ablaknál kérsz, pálmafás terítőnél eszel és ezer százalék, hogy le fogod fotózni emlékbe vagány retro logójukat.

(szerk.)

Forrás:

MOL Nagyon Balaton magazin

We Love Balaton

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/sült-hal.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/sült-hal-150x150.jpgNews CityÉletmódBalaton régió,balatoni gasztro,balatoni lángos,balatoni sült halAz utóbbi években látványosan javult a balatoni gasztronómia. Hogy mindenki el tudjon vonatkoztatni a korábbi évtizedekben berögzül olaj szagban úszó lángos, a kommersz hekk és hamis mogyorókrémes palacsinta kombinációtól, mutatunk néhány igazán menő helyet, ahol könnyen bele lehet feledkezni ezekbe, az amúgy finom falatokba. Széplaki Lángos Büfé (Balatonszéplak) Ide még úgy...