Nem minden egészséges étel ehetetlen. Sőt, vannak igazi ínyencségek a laktóz- és gluténmentes, vagy akár a teljesen bio ételek között is. Összegyűjtöttünk néhány helyet, ahol érdemes ezeket kipróbálni, észre sem fogod venni az ízükön, hogy alternatív alapanyagokból készültek.

Ha valahová betérnél…

Bio de Vega

Magyarország első, ízig-vérig bio ételműhelyének mondja magát a Bio de Vega, ahol szinte minden alapanyag biotermék. Egy hely, ahol a kondérokban valóban az egészség „fő”. A vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban dús, tápláló ételek olyan technológiával készülnek, amelynek során csupán keveset veszítenek tápértékükből.

Napfényes Étterem

A város legjobb tej- hús- és tojásmentes ételeinek lelőhelyévé avanzsált Napfényes Étterem valójában inkább egy étteremlánc: van cukrászdájuk és pizzériájuk is. Itt nemcsak egészséges, de fantáziadús és színpompás ételeket varázsolnak a tányérra, legyen szó levesről, főételről vagy akár a desszertről.

Ahonnét házhoz is rendelheted…

Házikó

Kitűnő választás mindazoknak, akik próbálják az egészséges táplálkozást a mindennapokba beépíteni. A hét minden napján ellenőrzött forrásból származó, tiszta és ízletes fogásokat kínálnak. Sőt az adalékanyag- és tartósítószermentes ételeket környezetbarát csomagolásban házhoz is szállítják.

VegaFOOD

A kínálatban szereplő fogások nem tartalmaznak tartósítószert, állományjavítót, színezékeket, és egyéb mesterséges anyagokat. Ha pedig egy speciális diétát követsz, akkor is bátran válogathasz a kínálatból: van nyers, lúgosító, anticandidás, gluténmentes, vegán, indiai, vércsoport szerinti és makrobiotikus étrend.

Végül, ha egy kis édességre vágynál…

Naspolya Nassolda

Az összes hozzávaló biogazdaságból származik, a sütemények pedig mind tojás-, liszt- és gluténmentesek. A hely külön érdeme, hogy mindent maguk készítenek el, amelyhez egy nagy adag kísérletező kedv is járul,  így minden desszert páratlan és egyedi.

Szerző: bb

Forrás:

http://elle.hu/

http://www.life.hu/

http://funzine.hu/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/bio-kaja-1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/bio-kaja-1-150x150.jpgNews CityEgészségbio alapanyagok,bió étkezés,bio éttemek,bio kaják,vegan étkezésNem minden egészséges étel ehetetlen. Sőt, vannak igazi ínyencségek a laktóz- és gluténmentes, vagy akár a teljesen bio ételek között is. Összegyűjtöttünk néhány helyet, ahol érdemes ezeket kipróbálni, észre sem fogod venni az ízükön, hogy alternatív alapanyagokból készültek. Ha valahová betérnél… Bio de Vega Magyarország első, ízig-vérig bio ételműhelyének mondja magát a Bio...