A frizbizés állítólag három-négy sör elfogyasztása után már extrém sportnak számít. A nyár persze a vízipólósok, úszók, gördeszkások és -korcsolyások, bringások, quadosok, no, meg a kosarasok időszaka. De mit sportoljon az, aki lusta?

A sport utáni izomláz lesz a legkisebb gondja lusta embertársainknak, hiszen az izmok mozgását passzívan lekövető csontok, inak, szalagok, ízületek a fokozatosság nélkül könnyen sérülnek; törnek, szakadnak. Ez csaknem minden sportra igaz, még a görkorcsolyázásra vagy a mindenki számára a legkönnyebben elérhető és elvileg veszélytelen kocogásra is.

Egyetlen kivétel van: a kerékpározás. Ennél a passzívan mozgó testrészeink terhelése meglehetősen kicsi – hiszen a testtömeg hetven százaléka a biciklinyergen nyugszik, tehát a gyorsan felpörgő szív- és érrendszer ellenére sem áll fönn a sportsérülések veszélye. Szóval ez lehet talán a legkényelmesebb sport. Feltéve, hogy nem kezd zsibbadni a kéz, az ujjak, sajogni a hát, nem töri fel a nyereg az ülepet. Sok minden múlik ugyanis a megfelelően kiválasztott kerékpáron éppúgy, mint a helyes tartáson. Fontos, hogy tekerés közben legyen a nyeregmagasság megfelelő. A bicikliüléshez túl közeli pedál miatt az ember kénytelen a térdekkel hajtani. Ez fárasztó, megrövidíti az izmokat, hosszú távon pedig a térdízület kopásához vezet. Szóval ez a sport sem ideális.

Gyerekkorunkban még nehéz volt bebizonyítani szüleinknek, hogy amikor nem csinálunk semmit, akkor sem unatkozunk (sőt, nem is vagyunk lusták!), hanem egyszerűen csak jól vagyunk. Ők mindig azt mondták, hogy akkor csinálsz valamit, ha annak ténylegesen, kézzel fogható eredménye is van. Jó hír a lustáknak és a szemlélődőknek, hogy mára már bebizonyosodott, hogy a semmittevésnek is van eredménye. Sőt, nem is kicsi! A jövőbeli tervek átgondolásához és a hétköznapi hajtás könnyed elviseléséhez nem is kell más, mint egy kellemes semmittevéssel eltöltött hétvége. Ez a legjobb nyári sport lustáknak.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/sport.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/sport-150x150.jpgNews CityEgészségkönnyű sportok,legjobb sportok lustáknak,nyári sportokA frizbizés állítólag három-négy sör elfogyasztása után már extrém sportnak számít. A nyár persze a vízipólósok, úszók, gördeszkások és -korcsolyások, bringások, quadosok, no, meg a kosarasok időszaka. De mit sportoljon az, aki lusta? A sport utáni izomláz lesz a legkisebb gondja lusta embertársainknak, hiszen az izmok mozgását passzívan lekövető csontok,...