Elég egy rövid webcímet beírni ahhoz, hogy akár zeneként mentsünk el, akár pedig mozgó GIF-ként hasznosítsunk egy Youtube videót. Máris mutatjuk, hogyan működik ez.

A Youtube maga nem kínál olyan szolgáltatást, amely lehetővé tenné, hogy egy-egy videót vagy zenét letöltsünk – ennek természetesen elsősorban szerzői jogi okai vannak. Ugyanakkor magánfelhasználásra a saját gépünkre letöltött zenéknek nincs különösebb jogi vonzata. Éppen ezért jöttek létre olyan oldalak, ahol egy-egy adott Youtube-linket bemásolva könnyedén lehet letölteni a videókat és a zenéket.

A legegyszerűbb trükk, ha egy Youtube-videót szeretnénk megkapni mozgóképben, hangban vagy akár teljes egészében, nem más, mint, hogy az URL-ben a youtube elé be kell írni ezt a szót: conv (tehát: https://www.convyoutube.com/). Ezen az új oldalon több opció jelenik meg, ahol ki lehet választani, hogy magát a videót akarjuk letölteni, csak a hangot vagy egy mozgó GIF-fájlt a Youtube videó alapján.

Ha tényleg csak a hang kell gyorsan, akkor a freesound.com lesz az az egyszerű oldal, ahol MP3 formátumban kapjuk meg a klipek zenéit. Az oldal megnyitása után csak a keresőbe kell írni a számot vagy bemásolni a youtubeos linket, majd a letöltő ikonra kattintani. A konvertálás után megjelenik egy „Download” ikon, arra bökve indul is a letöltés.

Ha nyilvános helyen szeretnénk zenét megszólaltatni, ezért aztán szükséges a szerzői jogokra is odafigyelni, akkor sem maradunk muzsika nélkül. A Youtube ugyanis létrehozott egy hangkönyvtárat (https://www.youtube.com/audiolibrary/music), amelyben több mint 150 dal közül válogathatunk, amelyeket tetszésünk szerint felhasználhatunk. A zeneszámok változatos műfajúak. Mindet MP3-fájlokként lehet letölteni. A hangkönyvtárban – a jobb eligazodás érdekében – többféle szempont (műfaj, hangulat, időtartam, hangszer) alapján csoportosíthatjuk a zenéket, illetve kedvenceinket is összeállíthatjuk belőlük.

Szerző: Sarnyai Tibor

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/youtube-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/youtube-2-150x150.jpgNews CityÉletmódyoutube,youtube converter,youtube konverter,youtube számok letöltéseElég egy rövid webcímet beírni ahhoz, hogy akár zeneként mentsünk el, akár pedig mozgó GIF-ként hasznosítsunk egy Youtube videót. Máris mutatjuk, hogyan működik ez. A Youtube maga nem kínál olyan szolgáltatást, amely lehetővé tenné, hogy egy-egy videót vagy zenét letöltsünk – ennek természetesen elsősorban szerzői jogi okai vannak. Ugyanakkor magánfelhasználásra...