Rieger Pálné Fődi Viktória halálos ítéletét 1933. január 13-án mondták ki. A nőt Pipás Pista néven, férfiként tartóztatták le, csak a börtönben vált nyilvánvalóvá, hogy valójában nő. A férjeket láb alól eltüntető nő lehetséges, hogy a tiszazugi asszonyokról vett példát.

A rendőrség 1932 nyarán kezdett el Pipás Pista után nyomozni egy egészen más ügy miatt. Dobák Antalné ugyanis egy évtizeddel azelőtt megölette a férjét. A holttestet exhumálták, a gyilkosság bebizonyosodott, és az is, hogy azt egy bizonyos Pipás Pista hajtotta végre. Pipás Pistát végül elfogták, a börtönben pedig különös látogatót kapott. Egy bizonyos Thaly Ida rendszeresen bejárt hozzá és bibliaórákat adott neki. A tanárnő leírása alapján úgy tűnt, hogy a gyilkos a börtönben megbánta bűneit. Rieger Antalné végül a Kúrián kegyelmet kapott, és a börtönben halt meg 1940-ben.

Kicsit korábban történt a tiszazugi arzénes asszonyok bűnügye, ahol az események summája 18 év alatt legalább 162 halott, az eljárás végéig 3 öngyilkosság, 28 elítélt és 3 kivégzés. A tettesek módszeresen, lelkiismeret-furdalás nélkül gyilkoltak meg több tucat embert. A történet főhőse a Nagyréven élt Fazekas Gyuláné Oláh Zsuzsanna, akit a későbbi újságcikkek csak „halálbábaként” emlegettek. Azzal a környékbeliek is tisztában voltak, hogy a hivatalosan árusított légypapír nyilvánvalóan megöli a rászálló rovarokat, arra azonban kevesen gondoltak, hogy vízbe vagy tejbe áztatás során akkora mennyiségű arzént lehet belőle kioldani, mely elegendő egy ember meggyilkolásához.

A nyomozás hatalmas erőkkel indult és 1929 augusztusára már több mint 40 asszonyt vettek őrizetbe. Nagyréven és Tiszakürtön összesen 162 holttestet exhumáltak, de a vallomások alapján legalább 300 főre volt tehető az áldozatok száma. Mindannyian jellemzően beteg újszülöttek, gondozásra szoruló idősek, az I. világháborúból hazatérő hadirokkantak voltak, tehát olyanok, akik akkor csak terhet jelentettek a családnak.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/női-bűnözők-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/07/női-bűnözők-2-150x150.jpgNews CitySzínesbizarr bűncselekmények,híres magyar bűnesetek,női bűnözők,női elkövetők,női tettesekRieger Pálné Fődi Viktória halálos ítéletét 1933. január 13-án mondták ki. A nőt Pipás Pista néven, férfiként tartóztatták le, csak a börtönben vált nyilvánvalóvá, hogy valójában nő. A férjeket láb alól eltüntető nő lehetséges, hogy a tiszazugi asszonyokról vett példát. A rendőrség 1932 nyarán kezdett el Pipás Pista után nyomozni...