Az élet egy csodálatos kaland, felfedezés egy izgalmas világban. Utunk során azonban sok minden változik. Emberek jönnek-mennek az életünkben, megváltoznak vágyaink és céljaink. Nem csupán a környezetünk, hanem mi magunk is változunk: más lesz a szüleinkhez, gyermekeinkhez fűződő viszonyunk. Számtalam megmagyarázhatatlan dolog törénik velünk.

Irányítsuk életünket

Sikereket és kudarcokat élünk át. Fordulópontok jellemzik életünket, amikor megakadunk. A légzésterápia az, ami elkalauzol minket az úton. A rendszeres légzésterápia kiszabadít minket a komfortzónánkból, és a kísérő által nyújtott biztonságos támogatással megnyithatjuk, kibonthatjuk, és saját tempónkban feldolgozhatjuk életünk mozzanatait. Hisz, aki nem ismeri önmagát, nem ismeri a világot sem.

A kezdeti szakaszban keletkezett traumák tovább élnek bennünk, gátat szabva sok mindennek. A légzésterápiával lehetőség nyílik ezek felismerésére, áttranszformálására is. A légzés segítségével „végignézhetünk” életünk különböz szakaszain. Átélhetjük a saját fogantatásunk pillanatát, magzati életünk. Megtapasztalhatjuk születésünk csodáját, az első lélegzetet idekint.

2
Fotó: Bognár Eleonóra

Kapcsolódási pontjaink – szabadítsuk fel a tudatunk

Lelki gátjaink gyakran a szülőkhöz kapcsolódó tisztázatlan érzelmek miatt alakulnak ki. Ezért ezzel a speciális módszerrel lehetőség nyílik megvizsgálni rendben van-e Édesanyánkhoz, Édesapánkhoz fűződő viszonyunk, milyen a minket összekötő kapocs. Felszínre kerülnek gyerekkori sérüléseink, az anyaság fogalmához köthető korrelációk.

Egyértelművé válhatnak a gyermekként szerzett sérülések fizikai kivetülései, a bennünket mozgató mechanizmusok, az elsajátított passzív védekezés, a különböző kivetítések. De nemcsak a szüleinkhez való kapcsolódásról, hanem testvéreink, gyermekeink, párkapcsolataink vagy akár a munkánkhoz való viszonyulásunkról is többet tudhatunk meg.

Lélegezz!

A légzés során eltérő érzelmek törhetnek felszínre. Fogadjuk mindent pozitívan, hiszen ezzel az önsegítő módszerrel történik meg maga a győgyulás. A légzéssel a tudatalattinkban működő érzéseket, anomáliákat aktiválhatjuk, ezek áttranszformálásával új minták épülhetnek be. Mindenközben egyedülállő tapasztalatra tehetünk szert: felülről szemlélhetjük életünket. Elengedhetjük félelmeinket, beengedhetjük a változást, megszabadulhatunk függőségeinktől, félelem okozta szorongásainktól. Engedjük visszatérni önmagunkban való hitünket, hogy ismét szeretni tudjuk magunkat.

Nem kell elsietni semmit, saját tempónkban haladhatunk, hogy mindig csak annyi történjen, amennyire épp akkor szükségünk van. A rendszeres légzésterápia megnyit egy ajtót, ami mögött sok érdekes dolog vár, és amikor készen állsz, megtörténik a nagy találkozás.

1 (1)
Fotó: Bognár Eleonóra

Személyes inspiráció

Bognár Eleonóra régóta foglalkozik légzésterápiával, transzlégzéssel és az ehhez kapcsolódó módszerekkel. 4 évig volt a Dr. Komin Vladimir által vezetett Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézetének hallgatója. Ahogy mindenki, ő is megküzdött saját folyamataival, a tanulás útján szerzett érdekes és értékes tapasztalatokat pedig bátran építi be munkájába. Szívesen kísér el bárkit ezen az úton. Empátiával és intuícióval bíztatja azokat, akik próbálják megérteni, feldogozni, és elfogadni az életüket meghatározó történéseket, változásokat. Mindenkit, akiknek fontos személyisége fejlődése.

Támogatásával régóta bezárt ajtók tárulhatnak ki. Lehetnek hosszan elhúzódó, nehezen gyógyuló sebek, de idővel mindegyik lendületet ad, segít a talpraállásban.

A folyamat nem igényel speciális tudást, tanulást. Körkörös légzés hatására egy módosult tudatállapot alakul ki, amelyben szabadon kapcsolódhatunk a bennünk lévő információkhoz, blokkokhoz, elfojtásokhoz. Bármi olyan dologhoz, amit jó mélyre elraktároztunk, de feloldására mégis szükség van. A feldolgozás formáját mindenki maga válassza meg, lehet egyéni terápia, csoportos transzlégzés, vagy transztánc keretében.

Transzlégzés

A nyugati pszichoterápiás világban kialakított transzlégzési mód, egy intenzív terápiás és meditiáciős módszer, amely a módosult tudatállapotot használja fel a transzállapot elérése. Általa rálátást nyerhetünk a mélyen leledző énükre, szabadon kapcsolódhatunk a bennünk lévő információkhoz. Megnyithatjuk tudatunkat, lelkünket és a szívünket. Megérthetjük, újra kalibrálhatjuk életünk történéseit.

A transzlégzéshez kapcsolódó élmények egyénenként változóak és előre nem megjósolható, hogy pontosan ki mit fog átélni. A terápiás hatás személyesebb, mélyebb felismeréseket és emlékeket idéz elő.

A csoportosan végzett légzés alatt egy közös energiában, de belső folyamatunkban és saját ütemünkben haladhatunk.  A folyamatokat lágy, ritmusos zene segít elő.

Bővebb információ a terápiáról és a hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatásokról Bognár Eleonóra honlapján olvasható: www.ujmatrix.hu

(x)

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/légzésterápia-2-1024x683.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/légzésterápia-2-150x150.jpgNews CityEgészségBognár Eleonóra,légzéstechnika,légzésterápia,lelki problémák,lelkiegyensúly,szorongások feloldása,transzlégzésAz élet egy csodálatos kaland, felfedezés egy izgalmas világban. Utunk során azonban sok minden változik. Emberek jönnek-mennek az életünkben, megváltoznak vágyaink és céljaink. Nem csupán a környezetünk, hanem mi magunk is változunk: más lesz a szüleinkhez, gyermekeinkhez fűződő viszonyunk. Számtalam megmagyarázhatatlan dolog törénik velünk. Irányítsuk életünket Sikereket és kudarcokat élünk...