Van, aki szemrebbenés nélkül hazudik. Mások nem jól tudnak mellébeszélni. Min múlik ez? Kíváncsi, mikor hazudnak önnek? Most elmondjuk.

A hazugság a hétköznapi élet része: kutatások szerint az átlagember naponta 1-2 hazugságot mond, mégis mindenki szeretné leleplezni a felé irányuló hazugságot. Először is tisztázzuk, jól tudja-e az ismert mondás: lehet szemrebbenés nélkül hazudni? Alapvetően igen. Ám nagyon árulkodó az, amikor az ember hazudik, ha gyakran megtöri a szemkontaktust. A dörzsöltebbek megpróbálnak erre tudatosan figyelni és igyekeznek keveset pislogni.

  1. Gyorsan változó fejmozgás, szájtakarás

Ha azt látja, hogy beszélgetőpartnere hirtelen elfordítja a fejét, vagy megváltozik a fejmozgása a feltett egyenes kérdés után, akkor ez is jelentheti azt, hogy hazudik. A fej árulkodó momentumaihoz tartozik az a rész is, amikor az emberek öntudatlanul is eltakarják a szájukat, amikor el akarnak kerülni egy kínos kérdést.

  1. Megváltozik a légzésük

Ha valaki hazudik, akkor az esetek többségében idegessé válik. Ebből kifolyólag légzésének üteme is megváltozik, mert a pulzus megemelkedése nehezebbé teszi a normális levegővételt. Ettől megemelkedik a hazug válla és a hangja is halkabb lesz. A túl feszes állás is idekapcsolódik és szintén a hazugságra utalhat. Nézzen meg egy rendőri igazoltatásról szóló videót Youtube-on, ahol a sofőr a ludas!

  1. Túl sok információt osztanak meg sok gesztussal

A sok részlet gyakran a hazugság jele. Az alternatív valóság színes kontúrokat, választékos szavakat, kimódolt beszédet feltételez. Az a személy, aki hazudik, sokszor azt hiszi, hogy ha sokat és részletesen beszél, akkor azt a hallgató fél nyíltságnak és őszinteségnek tekinti. Nem csak a sok beszéd, hanem rengeteg testbeszéd is árulkodó. Ha a személy, aki hazudik, valamilyen módon rájön arra, hogy te tudod az igazságot, automatikusan védekezni kezd azzal, hogy sokat mutogat.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/hazugság-1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/hazugság-1-150x150.jpgNews CityÉletmódészrevenni a hazugságot,hazugság,hazugság jelei,jól hazudniVan, aki szemrebbenés nélkül hazudik. Mások nem jól tudnak mellébeszélni. Min múlik ez? Kíváncsi, mikor hazudnak önnek? Most elmondjuk. A hazugság a hétköznapi élet része: kutatások szerint az átlagember naponta 1-2 hazugságot mond, mégis mindenki szeretné leleplezni a felé irányuló hazugságot. Először is tisztázzuk, jól tudja-e az ismert mondás: lehet...