A minimalizmus Olaszországból indult és terjedte el szinte az összes művészeti ágban. A formatervezésben és belsőépítészetben közös ismérve a lehető legkevesebb eszköz- és anyaghasználat. Egyedi, nem bonyolult, de látványos alkotások jellemzik.

Ennek a stílusnak a jegyei tértek ismét vissza a lakberendezésbe: letisztult formák és színek, egyszerűség. Tipikusan a fehérre és a feketére épül, de megtalálhatóak a szürke árnyalatai és a halvány pasztellszínek is. Tökéletes harmóniát alkotnak a természetes és a mesterséges anyagok között. Általában kevés bútort használnak, amelyek vonalvezetése szögletesek és élesek. Ettől a tökéletes rendezettség látszatát keltik. Karakteres stílus a nagyon steril és tökéletes hangulata miatt.

A minimálra jellemző anyagok a natúr fa színek és felületek, alumínium, szálcsiszolt inox, simított beton, kő, átlátszó és színezett üvegek, fémek és kiváló minőségű műanyagok. Burkolatok anyaga és színe mindig egyszerű, nem hivalkodó és jellemzően mintamentes.

Textíliában a len és a vászonszerű anyagokat helyezik előtérbe, színében továbbra is a fehér, a szürkés és a pasztell a tipikus. Szőnyegeknél a gyapjút használják általában, valamint lap és szalag függönyöket alkalmazzák.

A bútornál azt el lehet mondani, hogy mennyiségben szűkölködnek, de a minőségben bővelkednek. A hideg eleganciával tervezett formák, a könnyed, játékos térhasználat az egyszerű, letisztult vonalak, a natúr színek, az üveg, fém és fa kombinációja, a szögletesség tároló- és ülőbútorokon egyaránt mind a stílus alapelemei közé tartoznak. Az ülőgarnitúrák egyszerűek, szögletesek és nagy az ülési mélységük, de természetesen 1-2 híresebb tervezőtől származó bútordarab sem hiányozhat.

Nem csak azért jó minimál stílusúra alakítani lakásunkat, mert már évek óta ez az egyik legkeresettebb trend, hanem azért is, mert könnyen elérhetjük vele a hőn áhított elegáns érzetet. Ha a minimálra szavazunk a lakberendezés kérdésében biztos, hogy egy igen letisztult, és egységes stílusú lakásban tölthetjük a napjainkat.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.lakberendezo.co/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/minimál-lakberendezés-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/minimál-lakberendezés-2-150x150.jpgNews CityÉletmódelegáns bútorok,lakberendezés,minimál lakberendezés,otthonteremtés,stílus,stílusos lakásokA minimalizmus Olaszországból indult és terjedte el szinte az összes művészeti ágban. A formatervezésben és belsőépítészetben közös ismérve a lehető legkevesebb eszköz- és anyaghasználat. Egyedi, nem bonyolult, de látványos alkotások jellemzik. Ennek a stílusnak a jegyei tértek ismét vissza a lakberendezésbe: letisztult formák és színek, egyszerűség. Tipikusan a fehérre...