Pillanatok alatt képesek vagyunk frissíteni az operációs rendszerünket, merevlemezre írni a teljes életünket és ellenőrizni e-mailjeinket. De vajon mit tudunk a világ legnagyszerűbb csodájáról, az újszülöttről?

Először is: bíznod kell abban, hogy a szülés természetes folyamat, és a gyerek előbb-utóbb elő fog kerülni onnan, bentről. Gondolj arra, hogy a nők sok-sokezer éve így csinálják. Meg a babák is. Bármennyire is szeretnéd, nem fogod tudni 100 százalékban kontrollálni a helyzetet. A legtöbb, amit tehetsz, hogy mindent előkészítesz a baba érkezésére (pl. babaülés, ruhák, pelenkák, takarók, kiságy, popsitörlő, cumi, cumisüveg, mellszívó, stb).

Készülj fel rá, hogy a baba megérkezése után eltart egy ideig, míg az életed újra visszaáll a rendes kerékvágásba. A változás alig néhány óra alatt történik, és visszatekintve a korábbi éveidre, mind egy csapásra messzire távolodnak és irreálissá válnak. Adj időt magadnak és családodnak, hogy alkalmazkodni tudjatok a változásokhoz. A legfontosabb, hogy most együtt legyetek a kisbabátokkal.

Az első héten nem fogsz sokat aludni, úgyhogy fontos, hogy legalább ne száradj ki. A sok folyadék egy kicsit képes pótolni azt az energiát, amit az alváshiányból fakadóan elvesztettél. Ami a kaját illeti: rendelj telefonon, interneten. Kérd meg a rokonokat, barátokat, hogy hozzanak ételt. Nem lesz időd főzni. Sem bevásárolni.

Még nem tudod, hogy kell pelenkázni? Tanuld meg minél előbb, mert az első néhány héten / hónapban ezt fogod csinálni (nem beszélve a következő évekről, amikor újabb gyerekeitek születnek.)

Az első néhány héten az a dolgod, hogy a kisbabátok körül ugrálj. Ha bármire szüksége van, számíthasson rád. Amikor nincs valami feladatod, akkor is csak legyél a családoddal.

Végül: az első hét kemény. Nagyon kemény. De egy kis felkészüléssel, sok-sok hittel és egy tonna szeretettel a szívedben menni fog! Isten hozott életed legjobb és legvadabb korszakában!

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/újszülött-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/06/újszülött-2-150x150.jpgNews CityÉletmódbabával élni,család,első hetek kisbabával,kisbaba a családban,újszülöttPillanatok alatt képesek vagyunk frissíteni az operációs rendszerünket, merevlemezre írni a teljes életünket és ellenőrizni e-mailjeinket. De vajon mit tudunk a világ legnagyszerűbb csodájáról, az újszülöttről? Először is: bíznod kell abban, hogy a szülés természetes folyamat, és a gyerek előbb-utóbb elő fog kerülni onnan, bentről. Gondolj arra, hogy a...