A tiszta víz a földön található egyik legértékesebb anyag. A folyadéknak jelentős szerepe van a szervezet egészséges és kiegyensúlyozott működése szempontjából. A zöldségek és gyümölcsök szintén életmentőek. Feltöltik szervezetünk vitaminkészletét, ráadásul finomak. Minden növénynek megvan a maga funkciója. Tudtad, például, hogy sok zöldség, gyümölcs arra szervre hasonlít, amelyik működését segíti?

A víz segít a koncentrálásban, energiát biztosít, fiatalon tartja a bőrt, csökkenti a zsírlerakódást, védi az izületeket és a porcokat, energizálja az izmokat. Tudtad, hogy 1 pohár fél órával étkezés előtt segíti az emésztést? Tudtad, hogy 1 pohár víz lefekvés előtt megelőzheti a stroke-ot és a szívinfartkust?

A táplálkozásnak is erős egészségmegőrző szerepe van életünkben. Nyilván a chips is tökéletes időnként a lelki egyensúlyunk fenntartásában, ám a tudatos táplálkozással évtizedekkel hosszabbíthatjuk meg életünket, ami szintén boldogságfokozó faktor.

Érdekes különlegesség, hogy a zöldségek és gyümölcsök színe a természet jelzőrendszere, ami elárulja testünknek, hogy az adott étel milyen fontos tápanyagot tartalmaz. Már az ókori Kínában és Egyiptomban is alkalmazták a színek energiáját különböző betegségek gyógyítására.

A zöld például a legjobb méregtelenítő. Erősen ajánlott idegesség ellen, illetve segít a sebgyógyulásban. Fokozza a bélműködést és csonterősítő hatása is van. Együnk tehát brokkolit, kelbimbót, káposztát, tököt, uborkát, salátát, spárgát roskadásig és előzzük meg a rákot is!

Az egyik legérdekesebb szín a kék és a lila. Az ide tartozó növények, mint a vörös káposzta, fekete áfonya, lila szőlő, szilva, padlizsán, kifejezetten a lazulást segíti. Kiegyensúlyozottá tesz és tökéletesen növeli az önbizalmat is.

Kérdés még a mit? mivel? mikor? hogyan?

Szerző: Kovács Eni

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/konyha-1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/konyha-1-150x150.jpgNews CityEgészségegészsége vízfogyasztási mennyiség,egészséges élelmiszerek,ezért kell vizet inni,legjobb zöldségek,szervezetünk víztartaléka,vízfogyasztásA tiszta víz a földön található egyik legértékesebb anyag. A folyadéknak jelentős szerepe van a szervezet egészséges és kiegyensúlyozott működése szempontjából. A zöldségek és gyümölcsök szintén életmentőek. Feltöltik szervezetünk vitaminkészletét, ráadásul finomak. Minden növénynek megvan a maga funkciója. Tudtad, például, hogy sok zöldség, gyümölcs arra szervre hasonlít, amelyik működését...