Sokan bíznak csodaszerekben, ha fogyni akarnak. A Premium Health koncepciója nemcsak egy termékre, hanem összetett és tesztelt programjára bízza az ideális testsúly elérését és megtartását. Erről Szele Barbarával, a Premium Health Concepts Kft. marketing és kommunikációs munkatársával beszélgettünk

Nyáron talán egy kicsit nagyobb hangsúlyt kap a karcsú megjelenés. A Premium Diet milyen készítményekkel tud a hölgyek, és az urak segítségére lenni ebben?

A Premium Diet a testsúlycsökkentő programon belül olyan termékeket kínál, melyek használata során nem kell éhezni, szervezetünk megkap minden szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet, így egészségesen fogyhatunk orvosi felügyelet mellett. A hangsúly nem csak a termékeken van, hisz a program négy elemből áll, az orvosi tanácsadás, a napi háromszori táplálkozás, a testösszetétel-mérés és a mozgás kombinációja. Kéthetente az orvos nemcsak a haskörfogatot méri meg, hanem a testösszetételt is meghatározza egy orvosi body-impedancia mérő készülékkel (BIA). Így a páciens és az orvos egyértelműen látja, hogyan alakul a fogyás. Ellenőrizhető, hogy a páciens a tanácsokat be tudja-e tartani, az elmúlt 2 hétben elhibázott-e valamit.

orvos
Fotó: www.premiumdiet.hu

A cél a zsírtömeg csökkentése és az izomtömeg megtartása. A BIA-val ellentétben a mérleg nem ad információt a vízháztartásról, az időjárástól, hormonoktól és egyéb külső tényezőktől függő hidratáltsági állapotról. A mérlegen nem látjuk, hogy mit bontott le a szervezet: zsírt vagy izomzatot. A Premium test-impedancia műszer az izomsejtek állapotát is méri, így a mérési eredmények utalhatnak egyéb betegségekre (vesebetegség, fehérjehiány, egyéb étkezési zavarok, gyulladási betegségek, daganatos betegségek stb.) is. A tapasztalatok szerint a kétheti mérés nagyon erős motiváló tényező, hiszen a páciens szembesül azzal, hogy milyen eredményesen tud fogyni.

 

A piac sokféle szert és módszert ajánl a fogyáshoz, de miben más, miben jobb az Premium Diet terméke a többi készítménynél?

A Premium Diet speciális gyógyászati célra szánt tápszerek kazeinnel készülnek, több ízben is kaphatók. Drogériákban, boltokban nem elérhetők, csak a Premium orvosokon keresztül, illetve gyógyszertárakban. A fogyás alatti fehérjebevitel azért fontos a Premium programban, mert az alacsony inzulinszint által képződő glukagon képzéséhez nagyon sok funkcionális fehérjére van szüksége a testnek, amit hiányesetben a szervezetből venne fel. Mivel a kazein lassan szívódik fel, ezt a fehérjeszükségletet folyamatosan a kazeinből nyeri a szervezet az étkezések között. Általában a boltokban és drogériákban csak a tejsavó-fehérje tartalmú termékeket tudják elérni a páciensek.

biameres
Fotó: www.premiumdiet.hu

Felhasználnak-e tudományosan bizonyított eredményeket is a készítményekhez?

Igen, a tápszerek az OGYÉI-nél hivatalosan bejelentett termékek, a bejelentéshez pedig tanulmányok szükségesek, hogy adott készítmény miért felel meg az elhízás diétás kezelésének kiegészítésére. Természetesen folyamatosan nyomon követjük a nagyvilágban a különböző kutatások eredményeit, és eszerint fejlesztjük a termékeinket. Ennek megfelelően a közeljövőben több új termékünk is lesz, például ami a változó korú hölgyek fogyásában segít, illetve amit laktóz-, fruktóz- és gluténérzékenyek is fogyaszthatnak. Termékeinket ellenőrzött körülmények között, Németországban gyártatjuk.

Kell-e, és ha igen, mire kell figyelni a készítmények fogyasztása során?

A Premium Diet tápszerei elhízott diabétesz mellitusosok kezelésére különösen alkalmasak, de szükség van az intenzív orvosi gondoskodásra. Egyeztetni kell diabetológussal vagy háziorvossal (vércukorszint gyakoribb mérése, gyógyszerek hozzáigazítása stb.). Kismamák is fogyaszthatják, de különösen arra figyeljenek, hogy ne keletkezzen minőségi alultápláltság. Fogyókúrázni lehet, de csak ellenőrzött körülmények között – elegendő fehérje, vitamin és nyomelem valamit rostanyag fogyasztás mellett. Azokon a napokon, amikor sportolunk, plusz kalóriabevitel szükséges (a Premium termékek mellett). Fogyasszunk elegendő folyadékot – vizet – óránként egy pohárral.

Premium Diet Go csomag1
Fotó: www.premiumdiet.hu

Lehet folyamatosan is fogyasztani a készítményeket?

A program első két napjában, az alkalmazkodási fázisban a Premium Diet Go terméket fogyasztjuk, mert a fehérjedús, alacsony kalóriabevitel csökkenti a glikogén raktárakat a sejtekben és a májban. A harmadik naptól a napi háromszori étkezést hangsúlyozzuk (reggel és este Premium Diet Regular speciális gyógyászati célra szánt tápszer, délben egy vegyes étkezés szabadon választva). Az étkezések közötti 4-6-órás szünetek biztosítják a glukagon termelődését és a sikeres zsírbontást. Ez az ún. zsírégetési fázis annyi ideig tart, ameddig a felesleges zsírtömeg nem fogy el. Ezt követi a „jó közérzet” fázis, ahol a súly megtartásához három étkezésből már kettő vegyes étkezés legyen, és a harmadikat tápszerrel helyettesíthetjük. A hosszú távú súlymegtartáshoz heti egy „Go napot” vagy Hepashake böjtöt, esetleg havi két nap (egymás utáni) „Go napot” javaslunk.

(x)

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/gyogszeresz.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/gyogszeresz-150x150.jpgNews CityEgészségRiportBLA,diéta,Premium Diet,Premium Health Concepts,Premium test-impedancia műszer,speciális gyógyászati célra szánt tápszer,zsírtömeg csökkentés sikeresenSokan bíznak csodaszerekben, ha fogyni akarnak. A Premium Health koncepciója nemcsak egy termékre, hanem összetett és tesztelt programjára bízza az ideális testsúly elérését és megtartását. Erről Szele Barbarával, a Premium Health Concepts Kft. marketing és kommunikációs munkatársával beszélgettünk Nyáron talán egy kicsit nagyobb hangsúlyt kap a karcsú megjelenés. A Premium...