A Lufthansa csoport közel nyolcvan gépén immár felcsatlakozhatunk a világhálóra. A szolgáltatás fizetős, háromféle konstrukcióban érhető el. Az Austrian Airlines gépeinek nagy részébe Budapesten építették be a szükséges berendezéseket.

A sikeres tesztek után jön a terjeszkedés: a légitársaság bejelentése szerint a Lufthansa és leányvállalata, az Austrian Airlines számos gépén elérhető immár a vezeték nélküli internetkapcsolat. Heteken belül az Eurowings járatai is csatlakoznak a wifis repülők sorához. A Lufthansa logójával festett gépekből jelenleg 19, az Austrian Airlines flottájából 31, az Eurowingsnél pedig 29 repülőgépet szereltek fel az online kapcsolathoz szükséges műholdvevő antennákkal.

A szolgáltatás lelke egy a repülőgép hátán, védőborítás alatt elhelyezett antenna, amely a gép mozgása közben úgy pozicionálja magát, hogy rálásson a cég által használt, teljes bolygót lefedő három műhold valamelyikére. Az internetkapcsolatot a Deutsche Telekom biztosítja, az ahhoz szükséges rendszerek felszereléséért, illetve a légiközlekedési előírások betartásáért pedig a Lufthansa Technik felel. Utóbbi szakembereinek egyébként mintegy 200 kilogramm plusz felszerelést és másfél kilométer új vezetéket kell beépíteniük minden egyes gépbe, hogy azok a bolygónk körül keringő műholdakkal kommunikálni tudjanak.

A FlyNet esetében még nem az otthon, munkahelyen megszokott tetszőlegesen használható wifire kell gondolni, ugyanakkor így is komoly előrelépésről van szó. A megoldás három konstrukcióban érhető el: a legolcsóbb, 3 euróért igénybe vehető FlyNet Message csomagban csak üzenetküldők használatára van lehetőség, 7 euróért már böngészést is engedő FlyNet Surf pakk kapható, a 12 eurós Flynet Stream csomag pedig a videostreaminget is lehetővé teszi. A kért összeget bankkártyával vagy PayPallel is fizethetjük, a későbbiekben pedig a törzsutasprogram terhére, illetve roamingpartnereken keresztül is használható lesz a szolgáltatás.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/repülőgép-1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/repülőgép-1-150x150.jpgNews CityNagyviláginternet felhasználás repülőn,internet repülőúton,internetezni levegőben,Lufthansa csoport,repülés közben netA Lufthansa csoport közel nyolcvan gépén immár felcsatlakozhatunk a világhálóra. A szolgáltatás fizetős, háromféle konstrukcióban érhető el. Az Austrian Airlines gépeinek nagy részébe Budapesten építették be a szükséges berendezéseket. A sikeres tesztek után jön a terjeszkedés: a légitársaság bejelentése szerint a Lufthansa és leányvállalata, az Austrian Airlines számos gépén elérhető...