Összegyűjtöttük a leglényegesebb szempontokat a legszuperebb esküvőhöz.

Vőfély vagy ceremóniamester? Kit és miért?

A násznép a templomi esküvő előtt találkozik, aztán közösen kéne mulatniuk. Egy vőfély vagy egy ceremóniamester tudja, hogyan lehet beindítani a bulit.

Milyen helyszínt válasszunk a polgári esküvőhöz?

Sokszor behatárolt, hogy a polgármesteri hivatal házasságkötő termén kívül hol lehet külső helyszínen a ceremóniát megtartani. Jó megoldás: hétköznap bemennek a hivatalba, ott összeházasodnak, majd egy színésszel a násznép előtt újra.

Milyen időpontban?

A szezon hagyományosan a tavaszi böjti időszak után, májusban kezdődik és szeptember végéig tart.

Tartanak még sátoros lagzikat?

Nem jellemző, a sátoros lakodalom falun is kikopott. A vőfény azonban nem, sokan a ceremóniamester helyett a hagyományosabb megoldást kedvelik.

Mi illik?

A hölgyek felejtsék el a szertartásokon az ujjatlan ruhakölteményeket. Új divat, hogy a női menyasszonyi ruhába egy rejtett zsebet is varrnak. Hasznos.

Csokiszökőkút vagy svédasztal?

A párok többsége ragaszkodik a magyaros menühöz. Éjféltől azonban fordul a kocka, jöhetnek a hidegtálak. Nagy divat a csokiszökőkút, ami látványos, viszont nagy kihívás a násznépnek úgy enni, hogy közben ne csokizzuk össze a nagyestélyit.

Pénz vagy nászajándék?

Jellemző nászajándék a borítékban adott pénz, így nem kell félni, hogy tíz ugyanolyan akciós edénykészlettel lesz boldogabb az ifjú pár.

Legyen köszönőajándék?

A vendégajándék osztása sem újkeletű dolog, olyan apró kreatív meglepetésekre kell itt gondolni, amivel a pár meglepheti a násznépet.

Mennyibe kerül egy átlagos esküvő?

Ha osztunk-szorzunk, egy esküvőnél, ruhákkal, 80-100 fős násznéppel számolva, 2,5 millió forint alatt ne kalkuláljunk.

Ne felejtsünk el ünnepelni!

Nem a násznép miatt kell a lagzin mosolyogni és táncolni, hanem az ifjú pár miatt, akinek ez életük egyik legfontosabb napja. Tiszteljük meg őket azzal, hogy próbálunk részesei lenni az ünnepüknek.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/esküvő-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/esküvő-2-150x150.jpgNews CitySzínesUncategorizedesküvői előkészületek,jegyespár tudnivalók,okos esküvőszervezés,olcsó esküvőÖsszegyűjtöttük a leglényegesebb szempontokat a legszuperebb esküvőhöz. Vőfély vagy ceremóniamester? Kit és miért? A násznép a templomi esküvő előtt találkozik, aztán közösen kéne mulatniuk. Egy vőfély vagy egy ceremóniamester tudja, hogyan lehet beindítani a bulit. Milyen helyszínt válasszunk a polgári esküvőhöz? Sokszor behatárolt, hogy a polgármesteri hivatal házasságkötő termén kívül hol lehet külső...