Divat lett mára a méregtelenítés, a böjtölés. De vajon milyen hatásai vannak valójában, milyen érvek szólnak ellene?

A böjt a társadalom egy részénél megmaradt vallási szokásnak, de mára már divattá is vált. Sőt egy egész iparág épült ki hozzá. Egészen elképesztő szereket és szolgáltatásokat lehet kapni ezen a címen. Pénzt fizetünk különleges lábfürdőkre, tapaszokra, őssejtstimulálóként árult anyagokra. Néha utána sem nézünk, mit tartalmaznak a drágán vásárolt készítmények. Elhiszünk mindent, amit hatékonyságukról állítanak, mert hinni akarunk bennük.

A közismert magyar toxikológus, Zacher Gábor nyilatkozta nemrég a rádióban, hogy a méregtelenítő kúrák nagy része nem más, mint egyszerű pénzszerző trükk. A méregtelenítés szerinte nem létezik. Zacher Gábor hangsúlyozta, a modern toxikológia szerint dózis teszi a mérget, vagyis nincs az a szer, amelynek ne lenne mérgező adagja.

A szakember véleményét egyre több tanulmány támasztja alá, miszerint a böjtölés pusztán a fitneszipar találmánya és a mai kemikalizált világban sem kell félni a méreganyagoktól, ha odafigyelünk magunkra.

A toxikológus szerint egyes eljárások veszélyes lehetnek. Vannak ugyanis olyan krónikus betegségek, amelyekkel a páciens alkalmatlan a léböjtkúrára, mert például a kizárólagos folyadékfogyasztás számára akár halálos is lehet. Tilos böjtbe kezdeni továbbá pajzsmirigy túlműködés, veseelégtelenség, terhesség, szoptatás, vérkeringési, vérképzőszervi betegségek, diabétesz, egyes pszichiátriai betegségek esetén; illetve a krónikus szívbetegeknek sem szabad a szervezetet ennyire megterhelő vállalásnak nekifogni.

A dietetikusok arra figyelmeztetnek, hogy egy-egy ilyen kontrollálatlan méregtelenítés során, lelassul a szervezet anyagcseréje, izmot veszít az alany, kifogynak a vitaminok és nyomelemek a testéből. Amikor hirtelen újra megemeli a zsír- és cukorbevitelt a kúra végeztével drasztikusan megemelkedhet a koleszterinszint, amelynek következtében lerakódások keletkeznek az erekben növelve a trombózis és a szívinfarktus veszélyét.

Szerző: bb

Forrás:

http://tudnodkell.info/

http://www.alon.hu/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/böjtölés-1-1024x886.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/böjtölés-1-150x150.jpgNews CityEgészségböjt,böjt ellenérvek,egészséges böjt,káros böjt,mégegtelenítés okosan,miért ne böjtöljünkDivat lett mára a méregtelenítés, a böjtölés. De vajon milyen hatásai vannak valójában, milyen érvek szólnak ellene? A böjt a társadalom egy részénél megmaradt vallási szokásnak, de mára már divattá is vált. Sőt egy egész iparág épült ki hozzá. Egészen elképesztő szereket és szolgáltatásokat lehet kapni ezen a címen. Pénzt...