Vendéglátóként érdemes előre felkészülnünk az érkezőkre, hiszen annál kellemetlenebb nincs is, ha az érkezőkről kiderül, nem esznek húst. Ezzel a két gyorsan összedobható mártogatóssal még mindig megmenthetjük a helyzetet.

Egy igazi vegán vendégváró

A vegetáriánus táplálkozás híveinek egyik kedvelt étele a humusz, amely szendvicskrémnek és mártogatósnak is tökéletes. Főtt és passzírozott csicseriborsóból, szezámpüréből, olívaolajból, citromléből, sóból és fokhagymából áll, régiónként pedig más és más fűszerrel ízesítik.

A Közel-Keleten népszerű étel az egyik legrégebben készített ételféleség, bár az első írásos forrás csak a XVIII. századi Damaszkuszban említi. A csicseriborsót több mint tízezer éve ismeri és fogyasztja az emberiség. Hazánkban azonban a legkevésbé elterjedt babféle. Élettani hatásai kedvezőek: vasban és C-vitaminban is gazdag, tartalmaz folsavat és B6-vitamint, proteineket és rostokat. Támogatja emésztésünket, segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól.

A gyümölcs, amit zöldségként eszünk

Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, gazdag telítetlen zsírsavakban és B-, C-, E- és A-vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns. Az érett gyümölcsben káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalcium és magnézium is megtalálható. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén és csökkenti a koleszterinszintet.

Az avokádó az egyik legrégebben fogyasztott gyümölcs Közép-Amerikában. Mexikó környékén már 10.000 évvel ezelőtt is ették. Formájából adódóan már a maják is vágyfokozónak tartották. Olyannyira elterjedt az a nézet, hogy Amerikában külön kampányt kellett folytatni e legenda ledöntésére. Ma már használjuk salátákba, tésztákhoz, egyik legelterjedtebb elkészítési módja azonban a guacamole: az összetört avokádót tejföllel keverjük, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és néhány csepp citromlével.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.hazipatika.com/

http://www.mindmegette.hu/

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/avokádó-1024x683.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/avokádó-150x150.jpgNews CityÉletmódavokádó,csicseriborsó,hummusz,mártogatós ételek,vega,vegánVendéglátóként érdemes előre felkészülnünk az érkezőkre, hiszen annál kellemetlenebb nincs is, ha az érkezőkről kiderül, nem esznek húst. Ezzel a két gyorsan összedobható mártogatóssal még mindig megmenthetjük a helyzetet. Egy igazi vegán vendégváró A vegetáriánus táplálkozás híveinek egyik kedvelt étele a humusz, amely szendvicskrémnek és mártogatósnak is tökéletes. Főtt és...