Anyának lenni öröm, bánat, izgalom, kihívás, lemondás, szeretet, csodálatos, megismételhetetlen, folyamatos készenlét. Anyának lenni egyszerre „jó zsaru” és „rossz zsaru” szerep. Anyának lenni megállás nélküli aggodalom, hogy elég jó vagyok-e. Anyának lenni felér a világ minden kincsével.

Mielőtt anyává válik valaki, elképzelni sem tudja, hogy mit vállal. Egy izgalmas, ám fárasztó készenlétet, ami olyan felelősséggel párosul, amiről nem írnak a tündérmesékben. Anyának lenni éppen ezért egy olyan lassan emésztő szorongás, ami csodálatos érzelmekkel párosul.

Az igazi anyaságot tökéletesen megalkották, mert az maga a teremtő élet. A fájdalmat elfeledteti a szeretet, a fáradságot az öröm. A „én idő” mentes életért kárpótlás a gyermeki öröm. Az anya a világ legjobb szervezője, egy energia bomba, már-már robotikus személyiség: képes egyszerre Siva istennőként akár 8 különböző dologgal foglalkozni, miközben egy személyben megtestesíti az univerzális ember fogalmát, hiszen mindenhez ért, mindent megold. Ha kell hallgat, vígasztal, együtt érez, gyógyít a jelenlétével, szóval szavak nélkül is árad belőle az ösztönös gondoskodás.

Ha szeretet van, akkor ezt a foglalkozást nem lehet rosszul csinálni.

Egy anya semmihez sem fogható. Az enyém ilyen. Köszönöm.

Szerző: Kovács Eni

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/anyák-napja-1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/anyák-napja-1-150x150.jpgNews CityÉletmódanyák napja,ilyen anyának lenni,jó anya,jó anyának lenni,legjobb anyaAnyának lenni öröm, bánat, izgalom, kihívás, lemondás, szeretet, csodálatos, megismételhetetlen, folyamatos készenlét. Anyának lenni egyszerre „jó zsaru” és „rossz zsaru” szerep. Anyának lenni megállás nélküli aggodalom, hogy elég jó vagyok-e. Anyának lenni felér a világ minden kincsével. Mielőtt anyává válik valaki, elképzelni sem tudja, hogy mit vállal. Egy izgalmas, ám...