Összezavarodhatunk, megijedhetünk, vagy esetleg tudomást sem veszünk róla. Mit vált ki egy szülőből, ha megtudja, a gyereke meleg?

Elsőként valószínűleg elgondolkodunk azon, hogy mit rontottunk el, hogy történhetett olyan, amire egyáltalán nem számítottunk. Teljesen természetes az, ha ilyenkor először az fordul meg a fejünkben: „ez nem történhet meg, ez biztos valami tévedés és majd ’kinövi’ a gyerek”.

De jusson eszünkbe az is, hogy ez az időszak nem csak nekünk, hanem a gyerekünk számára is nehéz. Mindenkinek türelemre, megértésre, szeretetre és támogatásra van szüksége. Valamint fontos dolgot árul el a bizalmi viszonyról, hogy gyermekünk felfedte legféltettebb titkát. Hallgassuk végig őt, beszéljünk vele nyíltan. A beszélgetés sokat segít mindenkinek túllendülni a kezdeti nehézségeken, ezért találjunk rá megfelelő időt és helyet!

Az is lehet, hogy dühösek és haragosak leszünk. Ne ijedjünk meg az érzelmeinktől, de arra figyeljünk, hogy felindultságunkat ne zúdítsuk rá a gyerekünkre! A támadás helyett inkább próbáljuk meg megérteni, hogy mi mindennel kell neki szembenéznie. Nem csak nekünk, szülőknek kell újra megismerkednünk gyermekünkkel, hanem neki is önmagával.

Fontos megértenünk, hogy ez nem a mi, és főként nem a gyerek hibája. A hasonló neműekhez való vonzalom nem betegség, de még csak nem is saját választás vagy döntés kérdése. Senki nem lesz divatból meleg. Még a tudomány sem adott eddig kielégítő magyarázatot arra, hogy mitől lesz valakiből homoszexuális. Rengeteg tényező játszhat benne szerepet. A jelenlegi társadalom gyakran megbélyegzi vagy kirekeszti a melegeket, ezért fontos, hogy szülőként elfogadjuk.

Nem tudhatjuk, hogy gyermekünk mióta „hordozza” magában az érzést, mielőtt elmondta nekünk. Tiszteletben kell tartani, hogy végre ki tudta mondani, meg tudta fogalmazni melegségét. Ne hibáztassuk magunkat! Ha nem tudjuk egyedül feldolgozni, forduljunk szakemberhez, ne féljünk segítséget kérni. Nem vagyunk egyedül, már más szülők is átélték ezt a helyzetet.

Szerző: bb

Forrás:

www.yelon.hu

 

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/meleg-2-1024x678.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/meleg-2-150x150.jpgNews CityÉletmódhomoszexuális,így kell kezelni a másságot,meleg,meleg gyerekÖsszezavarodhatunk, megijedhetünk, vagy esetleg tudomást sem veszünk róla. Mit vált ki egy szülőből, ha megtudja, a gyereke meleg? Elsőként valószínűleg elgondolkodunk azon, hogy mit rontottunk el, hogy történhetett olyan, amire egyáltalán nem számítottunk. Teljesen természetes az, ha ilyenkor először az fordul meg a fejünkben: „ez nem történhet meg, ez...