Mágikus hatalommal bíró lények, akik szempillantás alatt, kedvük szerint változtatják alakjukat. Rontást vagy áldást hozhatnak bárkire, befolyásolják az időjárást, meddőséget, esetleg gyermekhalált okozhatnak. Az Ördöggel hálnak, de bármelyik férfiembert magukba bolondíthatják. Ezek a boszorkányok – legalábbis, a hit szerint.

A középkorban a „rossz” dolgok megjelenését tulajdonították nekik és üldözték őket. A feljegyzések alapján meghatározható a boszorkányüldözések miatt elpusztult emberek száma – többségük nő.

A leghírhedtebb perek kétségkívül a salemi boszorkányperek voltak. 1692-ben Salem Village-ben néhány fiatal lányt a különös viselkedésük miatt (földhöz verték magukat, érthetetlen nyelven beszéltek) boszorkánysággal vádoltak és börtönbe küldtek. Az általuk „bemondott” nevekkel együtt 19 embert öltek meg végül a perek során. Hazánkban a leghíresebb per a szegedi volt, amely során egyszerre 12 megvádolt nőt kötöztek cölöphöz 1728-ban.

Egyesek szerit a boszorkányok még ma is köztünk élnek, bár erről nem készültek feljegyzések. Év elején Baranya megyében – állítólag – lencsevégre kaptak egy ilyen lényt. Egy You Tube-csatornán induló websorozat készítője tett fel videókat a netre arról az erdőről, ahol már korábban és most is furcsa tárgyakat észleltek: csontköröket és állati maradványokat találtak.

A modern korban a boszorkány sokkal inkább pozitív értelemben használatos, az átlag feletti ügyességgel és okossággal rendelkező nőket jellemzi. Használják néha negatív értelemben a gonosz módon viselkedő vagy intrikus nők szidalmazására.

Sokan saját magukat tartják boszorkánynak, és ha összevetjük az egykori tevékenységükkel, mint varázslás, szellemekkel vagy földön túli lényekkel kommunikálás, jövőlátás, valóban elmondható, hogy ilyesmivel foglalkozó emberek – elsősorban nők – ma is vannak.

A mai boszorkányokat összefoglaló néven a wicca pogány vallás követőjének nevezik. Jelképük egy körbe rajzolt ötágú csillag. A kör a folytonosságot jelzi, az ötágú csillag pedig az öt elemet, melyekkel a boszorkányok dolgoznak.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.life.hu/

http://pecsirejtelyek.blog.hu/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/boszorkány-3-1024x739.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/05/boszorkány-3-150x150.jpgNews CitySzínesboszorkány,boszorkányság,ezotéria,újkori boszorkányok,varázserő,varázslatMágikus hatalommal bíró lények, akik szempillantás alatt, kedvük szerint változtatják alakjukat. Rontást vagy áldást hozhatnak bárkire, befolyásolják az időjárást, meddőséget, esetleg gyermekhalált okozhatnak. Az Ördöggel hálnak, de bármelyik férfiembert magukba bolondíthatják. Ezek a boszorkányok – legalábbis, a hit szerint. A középkorban a „rossz” dolgok megjelenését tulajdonították nekik és üldözték...