A Forbes harmadszorra gyűjtötte össze az 50 legbefolyásosabb magyar nőt. A top magyar vállalatok vezetői mellett a média, a közélet és a kultúra területéről is megkeresték, kik voltak 2016-ban a legnagyobb hatással a környezetükre.

Úgy tűnik, hogy az üzleti életben is egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a hölgyek. Ebben a kategóriában alapvetően a számok döntenek, mekkora vállalatot vezetnek, hány alkalmazottja és mekkora árbevétele van a cégnek. Így idén Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója vezeti a sort, aki 18 ezer fő munkáltatója és a legfrissebb elérhető, 2015-ös adatok szerint 153 milliárdos vállalatot irányít. A közgazdász végzettségű topmenedzser a Spar könyvelőjeként kezdte pályáját, 2012 óta tölti be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját.

Utána a 121 milliárd forintos árbevételű Henkel Magyarország vezetője, Fábián Ágnes, valamint Hegedüs Éva, a Gránit Bank első embere következik. Külön érdekessége az idei listának, hogy a magazin azt is feltűntette az üzleti kategóriában szereplők neve mellett, hogy a helyezetteknek hány ismerőse van a legnagyobb üzleti közösségi portálon, a Linkedinen.

A média, a kultúra és a közélet területén is fontosak a számok, de itt erősebb az a szempont, hogy az adott nő milyen hatással van a környezetére, az iparágra, amelyben dolgozik, vannak-e olyan kapcsolatai, amellyel el tud érni változásokat. A médiában Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezetője őrzi elsőségét, „kiverhetetlen” a lista éléről. De dobogón végzett Kaminsky Fanny is, aki Orbán Viktor Facebook-oldalát kezeli.

A kultúrában Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója van az élen, beosztásából adódóan évente több mint 5 milliárd forint sorsáról dönt. Második helyezett pedig Spengler Katalin műgyűjtő lett, akit Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója követ.

A tíz legfontosabb közéleti nő közé Hosszú Katinka úszó, és Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja is bekerült. De a listán szerepel még Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége és Karas Mónika, az NMHH elnöke is.

Szerző: bb

Forrás:

https://forbes.hu/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/Hosszú-Katinka.pnghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/Hosszú-Katinka-150x150.pngNews CityBelföldbefolyásos nők,fontos magyar nők,legbefolyásosabb magyar nők,nők a közéletbenA Forbes harmadszorra gyűjtötte össze az 50 legbefolyásosabb magyar nőt. A top magyar vállalatok vezetői mellett a média, a közélet és a kultúra területéről is megkeresték, kik voltak 2016-ban a legnagyobb hatással a környezetükre. Úgy tűnik, hogy az üzleti életben is egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a hölgyek. Ebben a...