Százfajta csapolt sört, a hazai fesztiválok közül a legtöbbet lehet kóstolni Békéscsabán, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén június 2–4. között. A fesztivál kínálatáról és programjáról Varga-Bora Tímeával, a rendezvény egyik szervezőjével beszélgettünk.

Nagyon népszerűek a sörfesztiválok mindenütt, viszont fontos, hogy milyen söröket kóstolhatnak a vendégek: hányféle sör közül lehet majd választani Békéscsabán?

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé immár 17. éve várja a látogatókat a viharsarok szívébe, Békéscsabára! A csabai fesztivál abban is különbözik a többitől, hogy talán itt lehet egyszerre a legtöbb fajta csapolt sört megtalálni. Aki végig szeretné kóstolni az összeset, annak időben el kell kezdeni az „edzést”, hiszen évről évre mintegy százfajta csapolt folyékony kenyér közül válogathatnak a látogatók. Az idén Belgium lesz a fesztivál díszvendége, így számos belga különlegességet is kóstolhatnak majd a fesztiválozók. De ott lesz a fesztiválon a Pécsi Sörfőzde is, amely hazánk legrégebb óta folyamatosan működő sörgyára, egészen pontosan 1848-ban alapították. Szintén egyedülálló attrakció az égből érkező első söröshordó, amelynek tartalmát ingyen szoktuk kimérni a látogatók számára.

20160618_135553_bekescsaba_-_sorfesztival
Fotó: www.csabaisorfesztival.hu

A nagy főzdék mellett kóstolhatunk esetleg helyi, kézműves söröket is?

Egy sörfesztivál mára elképzelhetetlen a kisüzemi, házi sörfőzdék nélkül. Rendezvényünkön kiemelten fontosnak tartjuk a magyarországi kisüzemi házi sörfőzdék megjelenését, amelyek igazi különlegességgel tudják meglepni a látogatókat. Úgy gondoljuk, a megjelenés számukra az egyik legjobb lehetőség az ismertségük növelésére. Természetesen az idei évben is jelentős számban képviseltetik magukat, köztük a megyei Szarvasi Sörfőzde, valamint a Békésszentandrási Szent András Sörfőzde. Utóbbi azért is érdekes, mert Meggyes söre bronzérmes lett Csehország legrangosabbnak számító európai sörversenyén, az Arany Sörpecséten.

20150613064
Fotó: www.csabaisorfesztival.hu

A sörivók családjának is szólnak majd programok?

Természetesen a sör mellett a csülök is fontos szerepet kap a fesztiválon. A rendezvény szombati napján csülökpörkölt-főző versenyt rendezünk, amelyen évről évre közel 100 csapat méri össze a tudását. Érdemes fakanalat ragadni, mert a győztes csapat, azon felül, hogy Magyarország legjobb csülökpörkölt főzője címét kapja, még 100 ezer forinttal is gazdagodik. Erre a megmérettetésre családok, baráti társaságok szoktak nevezni, illetve sok cég csapatépítő programként is részt vesz rajta. Vasárnap pedig egy hazánkban még újdonságnak számító sörfutásra csábítjuk a sport és a folyékony nedű szerelmeseit.

sorfutas_2017_ledfal-01
Fotó: www.csabaisorfesztival.hu

Ezen a nem mindennapi versenyen a nevezőknek 1 mérföldet kell lefutniuk, közben pedig 4 pohár sört is le kell gurítaniuk. Mivel a versenyt vasárnap délelőtt bonyolítjuk és népes szurkolótáborokra is számítunk, ezért ezen a napon 12.00-ig ingyenes lesz a belépés a fesztiválra. És miközben a sportrajongók köröznek a 400 méteres kijelölt pályán, óriásbográcsban fog főni a csülökpörkölt, amelynek adagja csak 500 Ft lesz. Természetesen a gyerekeket is várjuk a nap folyamán, őket népi játszóház, gyermekprogramok csalogatják majd.

20140614_234945__bekescsaba_-_sorfesztival
Fotó: www.csabaisorfesztival.hu

Milyen szórakoztató, zenei és egyéb kulturális programokkal várják még a sörivókat?

A fesztivál 3 napja alatt a magyar könnyűzenei élet legjava lép színpadra a fesztiválon. Itt lesz a Csík zenekar, Majka&Curtis, az Irigy Hónaljmirigy, az Apostol, az Intim Torna Illegál, Camarel, a Neoton Família, a Punnany Massif, Nótár Mary. Geszti – Létvágy turnéjával lép a csabai közönség elé, míg hazánkban nálunk ünnepli 40 éves évfordulóját a legendás Saragossa Band.

(x)

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/20140614_131036__bekescsaba_-_sorfesztival-1024x768.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/20140614_131036__bekescsaba_-_sorfesztival-150x150.jpgNews CityBelföldRiportBékéscsaba,békéscsabai sör és csülök fesztivál,Csabai sörfesztivál és Csülökparádé 2017,sörfesztivál,Varga-Bora TímeaSzázfajta csapolt sört, a hazai fesztiválok közül a legtöbbet lehet kóstolni Békéscsabán, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén június 2–4. között. A fesztivál kínálatáról és programjáról Varga-Bora Tímeával, a rendezvény egyik szervezőjével beszélgettünk. Nagyon népszerűek a sörfesztiválok mindenütt, viszont fontos, hogy milyen söröket kóstolhatnak a vendégek: hányféle sör közül lehet majd...