Március végén kezdődött idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál. De lemaradni senki nem fog, mert a programok április 23-ig tartanak.

Mások mellett John Malkovich, Georg Baselitz, Gyenyizs Macujev, Daniele Gatti és a Komische Oper Berlin előadásaival és munkáival találkozhat a nagyközönség a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A 40 helyszínen több mint 120 programmal várják az érdeklődőket. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti előadások is.

A három és fél hetesre bővült fesztiválnak több tematikája is van idén. Egyik legfontosabb, a 150 éve megkötött kiegyezés, de a rendezvény csatlakozik a Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója kapcsán meghirdetett Kodály-évhez is. A BTF állandó fókusza továbbra is Liszt Ferenc életműve.

A fellépők közül Kodály-premiert ad elő a Magyar Állami Népi Együttes, a fesztivál záróelőadása pedig a Háry János bemutatója lesz. A kiegyezés szellemében az Osztrák-Magyar Haydn Philharmonie és a Bécsi Állami Opera kórusa az 1867-re komponált koronázási misét adják elő. Zsuráfszky Zoltán pedig a Magyar Nemzeti Táncegyüttes számára készít koreográfiát Kiegyezés 1867-2017 címmel.

John Malkovich legújabb előadását hozza el Budapestre, melynek címe: Just Call Me God – A diktátor utolsó beszéde. A „színházi-zenei one-man-drámában” az amerikai színészt Martin Haselböck kíséri orgonán.

A 2017-es BTF programja a húsvéti ünnepkörhöz is kötődik, így felcsendül a többi között Dvorák Stabat Materje, de húsvéti vásár is lesz az érdeklődők számára. A Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttese Ibsen Peer Gyntjét Grieg zenéjére építve adja elő.

A helyszínek között a Müpa és a Zeneakadémia mellett a Magyar Állami Operaház, az Erkel Színház, a Bálna Budapest, a Pesti Vígadó, a Budapest Music Center, valamint a Várkert Bazár és néhány fővárosi színház és kulturális intézmény, illetve múzeumok is helyet kaptak.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.btf.hu/

http://www.jegytrafik.hu/

http://origo.hu

 

 

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/BTF-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/BTF-2-150x150.jpgNews CityKultúraBTF,Budapesti Tavaszi Fesztivál,John Malkovich Budapesten,MÜPA,Zeneakadémia programraMárcius végén kezdődött idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál. De lemaradni senki nem fog, mert a programok április 23-ig tartanak. Mások mellett John Malkovich, Georg Baselitz, Gyenyizs Macujev, Daniele Gatti és a Komische Oper Berlin előadásaival és munkáival találkozhat a nagyközönség a 37. Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A 40 helyszínen több...