Ténykérdés, hogy csak hasizomgyakorlatoktól nem fog eltűnni a zsírpárna a hasunkról, ezt csakis kardio-gyakorlatokkal lehet elérni, illetve igen fontos a megfelelő táplálkozás – mondja a fitnesz-szakértő. Nem elég csak a kockahas – állítja a worchesteri Egészség- és Társadalomtudományi Intézet, valamint a sunderlandi egyetem közös kutatása.

A női magazinok, bulvárrovatok, beszélgetős műsorok viszonylag nagy arányban hozzák ki azt az eredményt, hogy a nők a külső jegyek alapján választanak férfit. A kevésbé testfókuszú cikkek pedig sokszor hozzák ki azt, hogy a stabil pénzügyi helyzet vagy a humor jelenti az igazi vonzerőt. Ehhez képest egy frissen megjelent tanulmány szerint sokkal gyakoribb, hogy egy másik tulajdonság a befutó: az altruizmus.

Gyakori, hogy a párválasztás, főként a hosszú távú kapcsolat létrejötte annak köszönhető, mennyire van meg a kiszemelt partnerben ez a tulajdonság. Az altruizmus olyan interakció, amelynek során az egyik ember akár saját kárára is segíti a másikat. Tehát kis ráhagyással az önfeláldozásról beszélünk. A viselkedésforma gyakorisága egyenes arányban áll a genetikai hasonlósággal, leggyakrabban az egy családba tartozók közt fordul elő. A vonzerő lényege, hogy így olyan emberek kerülnek össze, akik eséllyel képesek egymást kiegészítve, segítve hatékonyabban együtt élni.

A tanulmány kanadai felnőtteket vizsgált, és úgy találta, hogy azok a férfiak, akik gyakrabban tesznek valamit a közösségért, segítenek másokon, könnyebben találnak partnert, ráadásul általában többet is. A jószívűbb férfiak ráadásul a kérdőíves kutatást megelőző 30 napban többszöri szexuális együttlétről számoltak be, mint azok, akik nem annyira segítőkészen állnak a világhoz. A kutatást megerősíti másik felmérés is, amely 202 nőt kérdezett különféle férfitípusokról: ugyan az egyéjszakás kalandokra sokan választottak jól kinéző, de önző partnert, hosszú távon már inkább az altruisztikus hozzáállás fontos számukra, a kinézettől függetlenül.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/kockahas-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/04/kockahas-2-150x150.jpgNews CityÉletmódaltruizmus,férfi vonzerő,férfitípusok,hosszú távú kapcsolat,kisportolt test,kockahas,sportTénykérdés, hogy csak hasizomgyakorlatoktól nem fog eltűnni a zsírpárna a hasunkról, ezt csakis kardio-gyakorlatokkal lehet elérni, illetve igen fontos a megfelelő táplálkozás – mondja a fitnesz-szakértő. Nem elég csak a kockahas – állítja a worchesteri Egészség- és Társadalomtudományi Intézet, valamint a sunderlandi egyetem közös kutatása. A női magazinok, bulvárrovatok, beszélgetős...