A Pa-Comp Kft. 1993-as megalakulásakor fő profilja száraz hüvelyesek csomagolása és forgalmazása volt. Kezdetben néhány alapvető terményáru volt a választékban. Az Újfehértón alapított családi vállalkozás mindig figyelemmel kísérte a vásárlói trendeket, piaci szokásokat. Ennek szellemében alakult ki jelenlegi, a világpiac bármely szegmensében helytálló termékpalettája és arculata. Papp Krisztián kereskedelmi igazgatóval beszélgettünk.

A mai konyhában alapvető élelmiszernek számítanak a hüvelyesek, a sütés-főzéshez használt kiegészítő élelmiszerek és a rágcsálnivalók. Milyen élelmiszerkategóriában hány termékkel száll versenybe ezen a területen a Pa-Comp Kft a piacon?

PaComp 2
Fotó: www.pa-comp.hu

A legszélesebb termékpalettával rendelkező, piacvezető csomagoló- és gyártó cégként tudjuk a vásárlói igényeket kielégíteni. A szárazáru csomagolás mellett 1996-tól beindítottuk saját termékek gyártását és forgalmazását is. Termékeink Magyarországon minden üzletlánc polcain megtalálhatóak, mind a PACO brand, mind a cégek saját márkáiban. A belföldi piac mellett folyamatosan nő az export is. Ezek mellett gasztró területen is előkelő piaci részesedésünk van. A legtöbb közétkeztetésben, étteremben, konyhán a cégünk által forgalmazott alapanyagokat használják. Ezeket részben Magyarországról, részben pedig importból szerezzük be. Sárgaborsót, napraforgót, diót például a hazai termelőkkel termeltetünk. Évente több mint 10 ezer tonna alapanyagot dolgozunk fel. Termékeinket közel 3000 négyzetméteren raktározzuk. Kiszállításaink nagy részét saját logisztikánkkal végezzük. Cégünk négy termékkategóriában (száraz terményáruk, sütési alapanyagok, ízesített kukoricaextrudátumok és natúr termékek) gyárt és forgalmaz termékeket. Több mint százféle termékünk van közel 250 fajta kiszerelésben. Folyamatos célkitűzésünk, hogy a PACO márkajelzésű termékeink egyet jelentsenek „Mindennel, ami finom és jó!”

Elsősorban a magyar piacra gyártanak vagy szeretnének az egész régió áruházainak polcain jelen lenni?

Jelenlegi árbevételünk 80%-a belföldi, azonban folyamatos exportbővülésünk van. Jelenleg Romániába, Szerbiába, Boszniába, Szlovákiába, Angliába és Kanadába szállítjuk termékeinket.

Wellnut latvanyterv klasszikus (1)
Fotó: www.pa-comp.hu

Van-e kedvenc terméke a sok közül?

A Wellnut őrölt diót helyettesítő keverék. A termék Magyar Termék nagydíjas, Év Terméke díjas. Ár-érték aránya kimagasló. A dióra érzékenyek is fogyaszthatják.

A vásárlóknak is biztosan van ilyen: meg tudja mondani, melyik termékük a legkeresettebb?

A fent említett diót helyettesítő keverék és a szárazbabok, valamint a Duci puff termékcsaládunk.

Szolgálnak-e idén újdonsággal a vásárlóknak?

Minden évben megjelenünk új termékekkel, így az idén is bővíteni fogjuk a sütési alapanyagok termékpalettáját.

Nagy büszkeségre ad okot, hogy a cég 100%-os magyar vállalkozás. Hány embernek adnak munkát ma?

Most 40-45 fő között mozog az átlag létszámunk. A cég ma is 100 százalékban magyar családi tulajdonban van, ebből fakadóan a vállalkozásnál a legnagyobb értéket az emberi munkaerő és a minőségi termékek jelentik. Jövőnk alapját ennek megfelelően termékeink, megbecsült munkatársaink és az Istenbe vetett hit biztosítják.

Terveznek bővülést?

Természetesen tervezünk bővüléssel, de a fő cél a minden nap változó gazdasági körülmények között jelenlegi létszámunk megtartása.

(x)

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/Wellnut-latvanyterv-klasszikus-740x1024.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/Wellnut-latvanyterv-klasszikus-150x150.jpgNews CityÉletmódRiportgasztro vállalat,hazai termelő,hazai vállalkozás,kukoricaextrudátum,Pa-Comp,Paco,Paco márkajelzés,szárazáru csomagolás,szárazáru termékekA Pa-Comp Kft. 1993-as megalakulásakor fő profilja száraz hüvelyesek csomagolása és forgalmazása volt. Kezdetben néhány alapvető terményáru volt a választékban. Az Újfehértón alapított családi vállalkozás mindig figyelemmel kísérte a vásárlói trendeket, piaci szokásokat. Ennek szellemében alakult ki jelenlegi, a világpiac bármely szegmensében helytálló termékpalettája és arculata. Papp Krisztián kereskedelmi...