A modern társadalmakban egyre fontosabb szerepet töltenek be a lányok és a nők, akik bár meglehetősen nagy számban használják a különböző innovatív technológiákat, azok létrehozásában még aránytalanul kevesen vesznek részt.

Ezen változtatna a Skool. Egy független, magyar szervezet, a Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje, akik 8-18 éves korú lányoknak nyújtanak ingyenes technológiai foglalkozásokat újszerű oktatási formában.

Vallják, hogy a programozás nemektől független tevékenység, amely pusztán nyitottság, érdeklődés és szorgalom kérdése. Itt a lehetőség arra, hogy a fiatal lányok is kipróbálják magukat ezen a területen. A projektjeikkel sztereotípiákat próbálnak ledönteni és a kódolás szeretetét minél több lányhoz közelebb vinni.

Fél- vagy egynapos műhelyfoglalkozásaikon a technológia barátságos arcával ismerkedhetnek a résztvevők. Többek között a számítógépes grafika és animáció, a mobil alkalmazások vagy a robotika terén kalandozhatnak a lányok, bepillantást nyerve milyen lehet a nagy cégek, mint az Ericsson, a Prezi, a Microsoft vagy épp a Graphisoft irodája.

Továbbá lehetőség van részt venni a Scratch Meccsben is, ami egy kifejezetten lányoknak szóló játékfejlesztő verseny. Az első helyezett csapat a Facebook varsói irodájában tehet majd látogatást.

A Skool célja a technológia iránti érdeklődés felébresztése mellett, megmutatni, hogy az informatika világa ma már a csajok között is menő. Ingyenes programjaikkal ösztönözni szeretnék a tizenéves korosztályt, hiszen a tanulás sikerélményként, felfedező tevékenységként jelenik meg.

2014 óta több mint ezer tizenéves lány tanult már programozni a közel 200 önkéntes segítségével. A lányok a Skoolnál eltöltött időt követően már hisznek abban, hogy nem csak a fiúk lehetnek sikeresek ezen a területen.

A kezdeményezés példaértékűnek is mondható Magyarországon, amely elősegíti a nemek közötti egyensúly megteremtését a szektorban.

Szerző: bb

Forrás:

http://skool.org.hu/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/skool-2.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/skool-2-150x150.jpgNews CityBelföldinformatika,informatikai képzés lányoknak,képzés lányoknak,skool,számítógépes grafika és animációA modern társadalmakban egyre fontosabb szerepet töltenek be a lányok és a nők, akik bár meglehetősen nagy számban használják a különböző innovatív technológiákat, azok létrehozásában még aránytalanul kevesen vesznek részt. Ezen változtatna a Skool. Egy független, magyar szervezet, a Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje, akik 8-18 éves korú lányoknak nyújtanak...