Tisztelt kartársnők! Azért hívattam ide most magukat, mert ma van a nemzetközi nőnap, ugyebár. A nőnap, kérem szépen, mindenképpen fontos. Fontos nekem, a férfinak, de tudom, fontos ez maguknak is, kartársnők.

Mi itt, a vezető kartársakkal azon dolgozunk, hogy minden nap nőnap legyen. Hogy úgy érezzék, itt megbecsülik magukat, dolgozó nőket, anyákat, házastársakat, szeretőket.

Mert mi a nő? Nekem, ugyebár. Például. Mert más helyzetéből nem szeretnék beszélni magukról, kartársnők, én csak a magam szempontjából tudom elmondani ezt, kartársnők. Ugyebár.

Kedves kartársnők, a nemzetközi nőnap nem nemzeti ünnep, nem piros betűs a naptárban, templomba sem megyünk ennek kapcsán, ugyebár. Egy egyszerű Zoltán-nap a kalendáriumban, kartársnők, de mi mégis ünneplőbe öltöztetjük ma a szívünket, kérem szépen.

Mert például, kartársnők, anyja mindenkinek van. Az pedig nő, ugyebár. Tehát a tiszteletünk, amit az anyám iránt érzek, hogy úgy mondjam, átsugárzik a nőre mint nemre. Kartársnők, maguk itt mind anyák, még azok is, akik nem.

Aztán van, kartársnők, a szerelem. Ugyebár. Szép dolog az, kérem szépen. Háromszor-négyszer, tán nem többször beköszönt az életünkbe. A szerelem, kartársnők. Ekkora társaságban pirulás nélkül aligha tudnám ecsetelni, mi minden történik férfi és nő között. Ugyebár. De hát ezt maguk is tudják, kartársnők. Aztán a férfi, mint én például, feleséget választ magának a kartársnők közül, mármint nem az itt lévő kartársnők közül, hanem úgy általában. De hát értik ezt maguk. Szóval feleséget. Aki megteremti az otthont, annak a melegét, kiválasztja, ugyebár, a szőnyeg színét, mert, kérem szépen, én ahhoz nem értek, hát minek szólnék én abba bele, ugye. Ez a nő dolga, kartársnők, ez nem kevés és szép is, ugyebár.

Aztán van, kartársnők az apa. Az apa, kérem szépen, akinek lánya van. A kislánya, apa lánya. Mert mindig az marad, akármilyen öreg is lesz. Apa, akihez lehet jönni, ha baj van. Szerencsére ritkán van, ugyebár, de akkor ott van az apa. Az apa mindig ott van, kérem szépen.

No, kartársnők, röviden összefoglalva, úgymond távirati stílusban, ezek a főbb vonalak, ami miatt van ez a nők napja, ami miatt a régi kartársak azt gondolták, hogy kell egy olyan nap, amikor a nők, asszonyok, lányok a főszereplők. Ezért megkérem önöket, kartársnők, hogy vegyék át most a vezető kartársaktól szerény ajándékunkat, a szál virágot. Gratulálok! Aztán, kérem szépen a kartársnőket, hogy térjenek vissza dolgozni. Köszönöm a figyelmet!

Szerző: Sarnyai Tibor

Forrás: http://sarnyai.hu

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/nőnap-1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/03/nőnap-1-150x150.jpgNews CityKultúraNemzetközi Nőnap,nőnap,Sarnyai TiborTisztelt kartársnők! Azért hívattam ide most magukat, mert ma van a nemzetközi nőnap, ugyebár. A nőnap, kérem szépen, mindenképpen fontos. Fontos nekem, a férfinak, de tudom, fontos ez maguknak is, kartársnők. Mi itt, a vezető kartársakkal azon dolgozunk, hogy minden nap nőnap legyen. Hogy úgy érezzék, itt megbecsülik magukat, dolgozó nőket,...