A pszichopaták kívülről úgy néznek ki, mint a normális emberek. Sármosak, okosak vagy éppen szórakoztatóak – mindez azonban csak látszat, hiszen végül kiderül, mit rejt a megnyerő külső.

A történelem számos híres pszichopata lenyomatát őrzi. Itt van például Charles Milles Manson, aki azt gondolta magáról, hogy ő Krisztus és a Sátán megtestesítője. Az 1960-as évek végén több brutális gyilkosság megtervezője volt. A magát Manson Családnak nevező csoport áll többek között Roman Polanski terhes feleségének meggyilkolása mögött. Mindezekre a gyilkosságokra a “Helter Skelter” elmélettel buzdította híveit, mely egy faji háború vízióját takarja. Szabadlábra helyezése legközelebb 2027-ben jöhet szóba.

Az osztrákok egyik trükkje, hogy elhitették, hogy Beethoven osztrák, Hitler pedig német volt. Pedig épp fordítva: Adolf Hitler, az osztrák származású politikus Németország kancellárja (Führere) lett 1933-tól haláláig. Börtönben diktálta le agymenését, a Mein Kampfot, melyben világnézetét fejtegeti: a nácizmus ideológiáját, illetve világuralmi ambícióit. Kirobbantotta a második világháborút és elindította a Holokausztot.

Ellenfele, Joszif Visszarionovics Sztálin sem volt kisebb elmebeteg. Lehetett volna derék grúz szerzetes, de a forradalom eljött érte. 1922-34-ig az Oroszországi Kommunista Párt Központi Bizottságának főtitkára, 1934-53-ig titkára, Lenin halála után a kommunista diktatúra kizárólagos vezetője, a Szovjetunió diktátora. Nevéhez kapcsolódik a munkatáborok kiterjesztése, erős személyi kultusz, a kollektivizálás, az ellenzék folyamatos visszaverése, koholt perekkel végső, fizikai megsemmisítése.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/pszichopaták1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/pszichopaták1-150x150.jpgNews CityÉletmódegészséges lélek,elmebeteg,lélek,lélektan,pszichológia,pszichopata,személyiségzavarA pszichopaták kívülről úgy néznek ki, mint a normális emberek. Sármosak, okosak vagy éppen szórakoztatóak – mindez azonban csak látszat, hiszen végül kiderül, mit rejt a megnyerő külső. A történelem számos híres pszichopata lenyomatát őrzi. Itt van például Charles Milles Manson, aki azt gondolta magáról, hogy ő Krisztus és a...