A fogadkozások mellett a horoszkópokat böngészik a legtöbben az újév kezdetén. Még ha nem is igazán hiszünk a leírtakban, időközönként szinte mindenki megnézi, mit hoznak neki a csillagok. Vannak persze, akik komolyabban foglalkoznak a bolygók állásával és egy-egy fontosabb döntés meghozatala előtt spirituális segítséget is kérnek.

A horoszkóp a görög horoscopos szóból ered, jelentése „óranézés”. Az asztrológiában a Nap, a Hold és ezek bolygóinak helyzetét jelenti abban az adott pillanatban és adott földrajzi helyen, ahol, és amikor valaki megszületik.

Sokan hisznek abban, hogy születésünk ideje meghatározza életük folyását. Nem véletlen tehát, hogy az asztrológia népszerű az ezoterikus útmutatást keresők körében. Bár megítélése minden korban vitatott volt.

Egy adott személyt legmarkánsabban meghatározó jegyeket a születési horoszkóp mutatja. Az ókori babiloniak által megalkotott égi koordináta-rendszert alapul véve az asztrológiában is 12 állatövi jegyet határoztak meg, amelyek mára közismertté váltak: Bak, Vízöntő, Halak, Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió és Nyilas.

Ezek alapján kereshetünk rá egy adott jegy általános jellemzőire. De léteznek kifejezetten a párkapcsolatokat, karriert vagy egészségi állapotunkat „megjövendölő” horoszkópok is. Hiszen rengeteg kérdésre keressük életünk során a választ: mikor talál ránk a szerencse, megismerkedünk-e álmaink párjával, mikor kell figyelnünk kiadásainkra és mikor kerüljük el a főnökünket a munkahelyünkön? Persze az sem mindegy, ez melyik nap, héten vagy hónapban fog bekövetkezni.

Ez azonban a nyugati asztrológusok által használt felosztás. Más-más kultúrák különböző módon jósolnak a csillagokból.

A kínai horoszkóp több ezer éves múltra tekint vissza és a nyugatihoz képest sokkal aprólékosabb és árnyaltabb jellemzést ad. Horoszkópuk a Hold fázisaira épül, a 12 állatjegy váltogatja egymást és minden holdújévkor másik veszi át a hatalmat. Mindegyik állathoz egy meghatározó szín, égtáj és elem tartozik a születési évtől függően. Ezek határozzák meg a személyiséget. Ilyen állatok a Patkány, a Bivaly, a Tigris, a Nyúl (Macska), a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, a Majom, a Kakas, a Kutya és a Vaddisznó.

A japánoknak is saját rendszerük van, nálunk csupán 9 csillagjegy mutatja az utat. Az egykori inka papok és követőik pedig a szárnyas pártfogókban hittek: a 12 madár 12 típust jelöl.

A védikus asztrológia egy több ezer éves tudomány, melyet a mai napig egyetemi szinten tanítanak Indiában. Csillagászati számítások révén és az égben látottak szerint állítják fel a születési képletet. Felhasználták a megfigyeléseket és az így szerzett tapasztalati tudást is. Ezért nem a jó vagy a rossz esemény bekövetkeztét jósolják meg, hanem, hogy milyen feladatok görget az egyén útjába a jövő. Nem a születési dátum a fontos, hanem a csillagok folyamatos változása befolyásolja az eljövendőt.

De mint ahogy vannak követői, vannak kétkedői is a horoszkópoknak. Mint állítják nehéz elhinni, hogy a jövő héten minden Oroszlánt baleset érhet, minden Bak pedig fizetésemelést kaphat…

Szerző: bb

Forrás:

http://borsa.hu/

http://www.ridikul.hu/

https://hu.wikipedia.org/

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/horoszkóp1.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/horoszkóp1-150x150.jpgNews CityÉletmódállatövi jegyek,asztrológia,éves horoszkóp,ezotéria,horoszkóp,kínai horoszkópA fogadkozások mellett a horoszkópokat böngészik a legtöbben az újév kezdetén. Még ha nem is igazán hiszünk a leírtakban, időközönként szinte mindenki megnézi, mit hoznak neki a csillagok. Vannak persze, akik komolyabban foglalkoznak a bolygók állásával és egy-egy fontosabb döntés meghozatala előtt spirituális segítséget is kérnek. A horoszkóp a görög...