Tavaly decemberben az egész világ szinte tűkön ülve várta J. J. Abrams alkotását, a Star Wars: Az ébredő Erőt. A Csillagok háborúja 7. része hatalmas siker volt minden értelemben.

Idén pedig a Disney által megvásárolt franchise-ra áhítoztunk: a Zsivány Egyes decemberben debütált a mozikban. Az eredeti címén, Rogue One: A Star Wars Story egy amerikai űropera, mely a Csillagok háborúja filmsorozatnak része, azonban nem csatlakozik szorosan az egyéb epizódokhoz.

A filmet Gareth Edwards rendezte, forgatókönyvét Gary Whitta és Chris Weitz írta. A produkciót a Lucasfilm szponzorálta, és 2016. december 16-án jelent meg Amerikában. A magyarországi bemutató egy nappal korábban, december 15-én volt.

Az előzetes várakozásokat felülmúló érdeklődés övezte az év végi premiert. A bemutató hétvégéjén a film az Amerikai Egyesült Államokban 155 millió dollárt gyűjtött, világszerte pedig több mint 290 millió dollárt termelt. A folytatás is hasonlóan sikeresnek bizonyult.

A legújabb Star Wars-film az 1977-es Új remény előzményét meséli el, mikor is a lázadók egy kis csapata el akarja lopni a Halálcsillag tervrajzait. A kritikusok is pozitívan írtak az új részről, mellyel szerintük a régi rajongók egyik nagy álma is valóra vált. Hiszen egy egészen kiváló Star Wars történetről van szó, amelyben az űrcsaták és a pilóták dominálnak.

A bemutatót azonban pletykák és egy halálhír is beárnyékolta. A Disney ugyanis újraforgatásokat rendelt el a legújabb epizód kapcsán, ami találgatásokra adott okot. Már az előzetesbe is bekerült jó néhány olyan snitt, amit nem láthattunk a végleges változatban. Sőt, eredetileg a befejezés is más lett volna. Egyes hírek szerint olyan mennyiségű felhasználatlan felvétel maradt, hogy azokból egy teljesen másfajta Zsivány Egyest is össze lehetne vágni.

Karácsony másnapján pedig hatvan esztendős korában elhunyt a sorozatban Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher, aki néhány nappal korábban, egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépen kapott szívinfarktust. Mindössze tizenkilenc évesen választották ki az ikonikus szerepre, amely meghozta számára a sikert a filmvásznon. Később sokáig alkohol- és drogproblémákkal küzdött, majd tavaly ő is visszatért a Star Wars: Az ébredő Erő című hetedik részében.

Pótolhatatlan veszteségről számoltak be az újságok, pályatársak és persze a média is. Számos filmes és televíziós munkát hagyott befejezetlenül, a Variety.com portál azonban úgy tudja, a Star Wars nyolcadik epizódjával kapcsolatos munkát befejezte. Bár komoly fejtörést okoz a stúdióknak pótlása, mégis úgy hírlik, hogy a színésznő, forgatókönyvíró, író Fisher halála, a Disney által kötött életbiztosítás miatt dollár milliókat hoz majd a produkciónak vagy az illetékeseknek…

A Disney és a Lucasfilm éves konferenciáján pedig már azt is bejelentették, hogy a Star Wars 8 2017. május 26-án érkezik majd a mozikba. Valamint azt is megerősítették, hogy a Looper – A jövő gyilkosá-t és a Szélhámos fivérek-et is jegyző Rian Johnson fogja rendezni, és ő írja a forgatókönyvet is.

A stúdió tehát visszatért a korábbi hagyományokhoz: az első hat Star Wars-film ugyanis mind májusban került a nézők elé, egyedül csupán Az ébredő Erő alcímű hetedik rész kapott decemberi premiert.

Szerző: bb

Forrás:

https://index.hu

http://www.csillagokhaboruja.hu/

https://hirado.hu

http://www.filmezzunk.hu/

http://www.gamestar.hu/

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/star-wars-4.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2017/01/star-wars-4-150x150.jpgNews CityKultúraCarrie Fisher,Disney,Ébredő Erő,Lucasfilm,star wars,Zsivány EgyesTavaly decemberben az egész világ szinte tűkön ülve várta J. J. Abrams alkotását, a Star Wars: Az ébredő Erőt. A Csillagok háborúja 7. része hatalmas siker volt minden értelemben. Idén pedig a Disney által megvásárolt franchise-ra áhítoztunk: a Zsivány Egyes decemberben debütált a mozikban. Az eredeti címén, Rogue One: A...