Fiatalos külső, ránctalan arcbőr és vonzóbb megjelenés ígéretével csábítanak a különböző bőrfeszesítő termékek reklámjai. Hogyan működnek ezek a készítmények és mennyire hihetünk a hirdetéseknek?

Bármennyire is meggyőzőek a reklámok, sajnos egyetlen krém vagy szérum sem képes csodát tenni. A bőr feszessége elsősorban az életmódon múlik.

Ettől persze még minden nő használ különböző termékeket, próbálkozik ezerféle kezeléssel. Hiszen bízunk abban, hogy a bőrünk rugalmasságát nem pusztán természetes úton lehet biztosítani. A krémekkel és szérumokkal ugyanis hidratálhatjuk, ápolhatjuk magunkat, és bár a korábbi károsodásokat teljesen visszafordítani nem lehet, mégis megakadályozható a finom vonalak megjelenése és elmélyülése.

A bőrünk feszességéért a szövetekben található elasztin a felelős, de fontos szerepet játszik a kollagén is. Születésünkkor szervezetünk még rengeteget termel ebből a két anyagból, ám idővel ez a mennyiség egyre kevesebb lesz. A dohányzás és a napfény fokozza az elasztin lebomlását, ezért is van, hogy a sokat cigarettázók, a napimádók gyorsabban öregszenek.

Mit kenjünk magunkra?

A peptidek stimulálják a sejtek működését, serkentik az új sejtek termelődését, és segítik a szövetek öngyógyító folyamatait is. Ennek köszönhetően a sérült kollagén- és elasztinsejtek gyorsabban cserélődnek ki, illetve hatékonyabban képesek kijavítani a sérüléseket is.

A retinolt, vagyis az A-vitamin természetes formáját sokan szépészeti csodaszernek tartják. Sokak szerint képes fokozni a bőr feszességét, jó hatással van a kollagén- és elasztintermelődésre, valamint hatékony a bőr elvékonyodása ellen is.

Az antioxidánsok felveszik a küzdelmet a szabadgyökökkel szemben, amelyek károsíthatják a bőrünket, többek között azáltal, hogy roncsolják a kollagént és az elasztint.

Házi csodaszerekkel a löttyedt bőr ellen

Egy teáskanál mézből, egy evőkanál úgy nevezett varázsmogyoró kivonatból és aprított rozmaringból remek szert lehet készíteni otthon is. A rozmaring pedig ismert a vérkeringést serkentő és bőrfeszesítő hatásáról.

Ehető vagy kenhető olajok

A ricinusolaj nagyszerű természetes módszernek számít a bőrünk feszesítéséhez. Érdemes egy kis citromléhez vagy levendulaolajhoz keverni, hogy azonnal látható eredményt érjünk el. A szőlőmagolaj a leghatékonyabb bőrfeszesítők között szerepel: képes a kollagén-szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani.

Kényeztetéssel is küzdhetünk a bőrünkért

A krémek és különféle olajok bőrfeszesítő hatása leginkább a masszázs alkalmával érvényesül. Az aktív krémek csodát nem tesznek, de célirányos test – és táplálkozási tréninggel párhuzamosan segítenek a bőrt élénkíteni és feszessé tenni.

A hűsítő testtekercselésnél a bőrt alga-plazma gélkoncentrátummal kenik be, a használt pólya pedig kámforral, mentollal, és algakivonattal átitatott, melyek a szöveteket feszessé teszik, élénkítik.

Iontoforézis előtt a bőrt feszesítő ionizált krémmel dörzsölik be. A krém és a bőr természetes ionjai egy egyenáramú áramkört zárnak, ami a készítmény hatóanyagait a bőr mélyebb rétegeibe juttatja.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.hazipatika.com/

http://www.aktivpihenes.hu/

http://www.femina.hu/

 

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/bőrfeszesítés1-1024x1024.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/11/bőrfeszesítés1-150x150.jpgNews CityÉletmódbőrápolás,bőrfeszesítés,egészség,egészséges test,fiatalságmegőrzés,öngondoskolás,tökéletes bőr,tökéletes testFiatalos külső, ránctalan arcbőr és vonzóbb megjelenés ígéretével csábítanak a különböző bőrfeszesítő termékek reklámjai. Hogyan működnek ezek a készítmények és mennyire hihetünk a hirdetéseknek? Bármennyire is meggyőzőek a reklámok, sajnos egyetlen krém vagy szérum sem képes csodát tenni. A bőr feszessége elsősorban az életmódon múlik. Ettől persze még minden nő használ...