Hiteles források is cáfolták már azokat az információkat, miszerint Michael Schumacher egyre jobban van… A család ügyvédje is megszólalt az ügyben.

Michael Schumacher, az egykori Forma-1-es pilóta három évvel ezelőtt, 2013 decemberében szenvedett súlyos balesetet a Francia Alpokban. Fejsérülését még aznap megoperálták, állapota azonban kritikus volt, így mesterséges kómába került. Fél év után ébresztették fel a kómából és menedzsere, Sabine Kehm beszámolója szerint át is szállították egy lausanne-i rehabilitációs intézménybe.

2014 szeptemberében került a család saját otthonába. A rajongók megértését kérték és elzárkóztak a sajtó munkatársai elől, azt ígérték, ha jelentős változás áll be a pilóta állapotában, arról értesítést küldenek.

Az elmúlt három év során rengeteg hír látott napvilágot Schumacher körülményeiről. Tavaly decemberben aztán a Bunte című német bulvárlap arról számolt be, hogy Schumacher látványosan gyógyulni kezdett: jobban van és már járni tanul. Azt írták, hogy képes mozgatni a kezét, és segítséggel már lábra is állt.

A család azonnal cáfolta a híreket és feljelentést helyezett kilátásba. Mivel a hír nem volt igaz a hozzátartozók végül is a per mellett döntöttek, részben személyiségi jogok miatt, részben pedig azért, hogy a hasonló balesetet szenvedettek hozzátartozóit ne tévesszék meg. A tét százezer euró – az ügyet vizsgáló bíró szerint jó esélyük van arra, hogy igazat adjanak a családnak, akik így 40 és 100 ezer euró közötti kártérítésre számíthatnak a laptól.

Idén ősszel indult a tárgyalás, amire beidézték Felix Dammot, a Schumacher család ügyvédjét, aki a hamburgi bíróságon számolt be a pilóta állapotáról. Elmondta, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben se felállni, se járni nem tud. A család ügyvédje azzal érvel, hogy az említett lap ilyen módon kényszeríti ki a nyilvánosságtól amúgy elzárkózó menedzsmenttől az újabb és újabb közleményeket, miközben Schumacher helyzetéről nem kötelesek tájékoztatást adni, lévén, hogy azt szigorúan magánügynek tekintik.

A Bunte pedig azzal védekezik, hogy Michael Schumacher közszereplő, ezért jogos, hogy a közvélemény információkat vár róla. Továbbá kiemelték, hogy a kérdéses cikküket egy megbízhatónak hitt forrásuktól kapott információra alapozták, tehát nincs szó szándékos megtévesztésről.

A menedzserek már többször nyomatékosították, minden lehetséges eszközzel védeni fogják a Schumacher család magánszféráját, ezért egyetlen lehetőségként a minél keményebb védekezést látják a hasonló esetekben. A bíróság kedvező döntésével egyben elejét lehetne venni annak, hogy a bulvársajtó a jövőben álhírekkel provokáljon ki információkat a Forma-1-es pilóta állapotáról.

Gerd Krämer, aki már 25 évvel ezelőtti indulásakor is Michael Schumacher mellett állt, a józan paraszti észre hivatkozott, mint mondta, ő is nagyon szeretné, ha Schumacher jobban lenne, de szerinte feltételezhető, hogy ha az állapota valóban javulna, nem zárnák el őt ennyire a nyilvánosságtól.

A szeptemberben indult tárgyalást kiemelt figyelem övezi Németországban., ítélet már akár októberben is születhet a perben.

Szerző:bb

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu/sztarok/20160920/michael-schumacher-allapota/

http://www.hirado.hu/2016/09/19/schumacher-nem-tud-felallni-es-jarni/

http://www.baon.hu/orszag-vilag/megevan/michael-schumacher-meg-mindig-nem-tud-jarni-se-labra-allni-684600

http://www.m4sport.hu/2016/09/19/felrevezeto-hirek-miatt-perel-a-schumacher-csalad/

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/09/schumacher.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/09/schumacher-150x150.jpgNews CityNagyvilágbaleset,bírósági per,kártérítés,Michael Schumacher,rehabilitációHiteles források is cáfolták már azokat az információkat, miszerint Michael Schumacher egyre jobban van... A család ügyvédje is megszólalt az ügyben. Michael Schumacher, az egykori Forma-1-es pilóta három évvel ezelőtt, 2013 decemberében szenvedett súlyos balesetet a Francia Alpokban. Fejsérülését még aznap megoperálták, állapota azonban kritikus volt, így mesterséges kómába került....