Miközben az elfogadásról beszélünk, még mindig hír számba mennek a meleg házasságok. Amerikában hetek óta szorítja maga mögé a politikai és választási híreket a demokrata párti Harris Wofford-nak, – John F. Kennedy volt amerikai elnök és Martin Luther King Jr. tanácsadója – és választott párjának Matthew Charltonnak házassági szándéka, mely április végén látott napvilágot.

Számos ismert, híres ember élte már át azt, amit most Woffordék, hogy másságuk és szerelmük felvállalása, a nagy nyilvánosság elkerülése nélkül nem teljesedhet be. Az újabb generáció talán nyitottabb és elfogadóbb lesz, de a „harc”, az azonosneműek házasságának jogosultságáért még mindig zajlik, élén, egyre több, híres, meleg házaspárral.

James Lance Bass és párja Michael Turchin

meleg házasság 2

A most 37 éves pop fiúbanda, az NSYNC volt tagja és szintén jóképű kedvese egy év és két hónapos jegyességet követően 2014. december 20-án, Los Angelesben léptek frigyre. Azóta is a melegházasságokért vívott harc éllovasai, amit az után is folytattak, hogy szerelmük törvényesen is révbe ért.

Neil Patrick Harris és párja David Burtka

Így jártam anyátokkal című komédia, Barney-je 2004-ben kezdett randevúzni párjával, de csak rá két évre vallott színt homoszexualitásáról a nagy nyilvánosság előtt. A következő évben, 2007-ben az Emmy díjátadó gálájára már jelenlegi férjével, Daviddal érkezett. Szerelmük kiteljesedését ikreik váltották valóra, akiket béranya hordott ki. Fiuk Gideon Scott és lányuk Harper Grace 2010. október 12-én láttak napvilágot.

George Takei és párja Brad Altman

A Star Trek, Hikaru Sulu hadnagya 2008. szeptember 14-én házasodott össze párjával, a szintén színész Braddel. Ők voltak az első, azonosnemű pár a televíziózás történelmében, akik játékos tv showban versenyeztek a főnyereményért, amit végül meg is nyertek.

Ellen DeGeneres és párja Portia del Rossi

meleg házasság 1

A talk show-k királya, akarom mondani királynője 1997-ben hozta nyilvánosságra leszbikusságát Oprah Winfrey műsorában. Bár Ellen több leszbikus kapcsolata is ismert, végül a színésznő, Portia del Rossi oldalán horgonyozott le 2008-ban. Az egyik olyan homoszexuális híresség, aki mássága felvállalásával nem vesztett népszerűségéből, sőt oly’ annyira nőtt közkedveltsége, hogy megemelkedett gázsijának köszönhetően, vagyonát szinte lehetetlen megbecsülni.

Jesse Tyler Ferguson és párja Justin Mikita

A “Modern Family” többszörösen Emmy díjra jelölt színésze, az ügyvédjével először az edzőteremben találkozott. Elmondásuk szerint nem szerelem, inkább barátság lett első látásra. Olyan szoros barátság, amely végül eljegyzésbe torkollott, amit találkozásuk második évfordulóján ünnepeltek Mexikóban. Rá egy évre, pazar ünnepség keretében tartották meg a kézfogót.

Cynthia Nixon és párja Christine Marinoni

A Sex and the City vörös üdvöskéje férfival az oldalán kezdte szerelmi, sőt házas életét, amiből két csodálatos gyermeke is született. Válásukat követően, hat év múlva a színésznő gyűrűt húzott Christine Marinoni ujjára, majd eljegyzésüket követően három évre rá, 2012. május 27-én házasságot kötöttek New Yorkban. A színésznő a médiafelhajtás közepette kijelentette, hogy ő nem más, nem is változott, pusztán csak beleszeretett egy nőbe, amit ő maga sem gondolt volna soha, hogy megtörténhet, de mégis a világ legtermészetesebb dolgaként éli meg.

Sir Elton John és férje, David Furn

A pár, akiket joggal nevezhetünk a nyílt, meleg mozgalom úttörőinek és rekordereinek, hisz 26 éve élnek boldog párkapcsolatban. 2005-ben, 12 közös év után bejegyeztették élettársi kapcsolatukat, majd 2014-ben John és Furnish összeházasodott saját otthonukban, ahol jelenleg is nevelik két gyönyörű gyermeküket.

A házasságra lépés szent dolog. Nemtől, nemi érdeklődéstől, kortól, nemzetiségtől független. Egyesülni azzal, aki kiteljesíti az életünket, szabad akaratunkból csodálatos dolog. Van, aki csak a papírt látja benne, van aki feloldódik ebben kötelékben. Egy biztos. Mindenkinek jár a választás lehetősége.

Szerző: phm

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/06/images-2-2.jpeghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/06/images-2-2-150x150.jpegNews CitySzínesazonos neműek házassága,házasság,híres meleg párok,leszbikus házasság,meleg házasságMiközben az elfogadásról beszélünk, még mindig hír számba mennek a meleg házasságok. Amerikában hetek óta szorítja maga mögé a politikai és választási híreket a demokrata párti Harris Wofford-nak, - John F. Kennedy volt amerikai elnök és Martin Luther King Jr. tanácsadója - és választott párjának Matthew Charltonnak házassági szándéka,...