Jobban van Kulka János, a színészt május 18-án végre hazaengedték a kórházból, ahol korábban életmentő műtétet hajtotta rajta végre. A Bors szerint jó esélye van a teljes felépülésre, baráti információk szerint pedig ez után inkább a zenélésre szeretne koncentrálni.

A Kulka János családja által május 19-én kiadott közlemény szerint a színész kezelőorvosai úgy döntöttek, hogy eredményesebb, ha az otthonában gyógyulhat. Természetesen a szakemberek által támogatott rehabilitációja folytatódik. „Hosszú út áll még előtte a teljes gyógyulásig, de bízunk abban, hogy a megszokott otthoni környezete hozzájárul állapotának további pozitív változásához. Nagyon hálásak vagyunk a rajongóktól, ismerősöktől az elmúlt két hétben kapott sok segítségért, támogató üzenetért és a biztató szavakért, melyeket igyekeztünk János felé tolmácsolni, és amelyekből mi is sok erőt merítettünk” – zárul a család közleménye.

Mint ismeretes, Kulka János áprilisban került kórházba stroke gyanújával. Az orvosok kezelése során megállapították, hogy egy korábbi hasi műtétje már előjele volt annak a vérrögnek, amely agyérgörcsöt okozott a szervezetében. Orvos szakértők szerint a színésznek már évek óta lehettek az egészséges életmód ellenére is súlyos egészségügyi problémái.

Szomszédok Mágenheim doktorja révén országosan jól ismert színész most több hónapos rehabilitáció előtt áll, ami azt jelentheti, hogy akár hosszabb távon szünetelhetnek azok az előadások a Katona József színházban, melyekben ő is szerepel.

Nem biztos, hogy Kulka ezt bánja, a Bors szerint máris komoly terveket sző: barátai, ismerősei körében nyílt titok, s állandó beszédtéma, hogy Kulka János szeretne fokozatosan lemondani a színházi és színészi szerepeiről, s inkább a zene, az éneklés felé fordulni.

Nemrég önálló estje volt a Művészetek Palotájában, ahol az erre az alkalomra szerveződött zenekarával az egész nézőteret megtöltötte. Korábban két CD-je is megjelent, az egyik 1994-ben, a másik 2010-ben, Dés László és Zorán is írt neki számokat. Legszívesebben francia sanzonokat és dzsesszt énekel, de az operák sem állnak messze tőle.

Szerző: Sarnyai Tibor

http://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/jubileumi-galaest-a-tolerancia-jegyeben-hazigazda-kulka-janos-474-279-32965.jpghttp://citynews.hu/wp-content/uploads/2016/05/jubileumi-galaest-a-tolerancia-jegyeben-hazigazda-kulka-janos-474-279-32965-150x150.jpgNews CityKultúraKulka János,rehabilitáció,stroke,színészi pálya,zenei pályaJobban van Kulka János, a színészt május 18-án végre hazaengedték a kórházból, ahol korábban életmentő műtétet hajtotta rajta végre. A Bors szerint jó esélye van a teljes felépülésre, baráti információk szerint pedig ez után inkább a zenélésre szeretne koncentrálni. A Kulka János családja által május 19-én kiadott közlemény szerint a...